3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Gyöngyösön köszöntöttek és emlékeztek az ápolók napján

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.05.12. kedd
 
 
    Szerző: T. Bokros Mária
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Május 12. világszerte az Ápolók Nemzetközi Napja annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, az ápolóképzés kiemelkedő alakja.

     

    Ebből az alkalomból a Bugát Pál Kórház vezetése online köszöntötte a Bugát Pál Kórház valamennyi ápolásban dolgozó munkatársát.

    - Kérjük Önöket, hogy az eddig mutatott töretlen kitartással, nagy szakmai tudással, alázattal, megértő kedvességgel, a betegek iránti tisztelettel folytassák ezt a páratlan hivatást, melyben nap, mint nap a beteg emberek százainak segítenek. A Bugát Pál Kórház ápolói közössége kivételesen szerencsés. Szerencsés, mert jó közösség, a szakmai tudása naprakész, képes a megújulásra, kész a maximumra is rátenni egy lapáttal, ismeri és gyakorolja a szolidaritást, kitart választott hivatása mellett, hű a kórházához. Tisztelet egymás iránt, a betegek iránt, a hivatás iránt. Ez az értékrendje.

    Ebben van az ereje, ebben van a mindennapi kihívásokhoz szükséges muníciója. Büszkék vagyunk erre a közösségre, legyen büszke ez a közösség magára! - állt az intézmény főigazgatójának és három szakmai igazgatójának köszöntésében.

    A Magyar Ápolási Egyesület gyöngyösi szervezete csatlakozott az "Emlékezzünk a hősökre" nemzetközi felhíváshoz, mely arra kért mindenkit, hogy emlékezzenek meg azokról az ápolókról, egészségügyi dolgozókról, akik világszerte életüket vesztették a COVID-19 betegek ellátása során. A kórház udvarán mécsesekből kirakták a "remember", emlékezünk szót, így tisztelegve elhunyt kollégáik előtt. Az ápolók napján kék szalagot tűztek ruhájukra, jelezve, hogy bár elmaradt a közös ünneplés, de összetartoznak.


    Közösségi funkciók