3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Az idősek védelme érdekében megmarad a piaci idősáv

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.05.22. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Május 25-től a normál működési rendnek megfelelően minden gyöngyösi óvodában és bölcsődében fogadják a gyerekeket. A szülők jelzése alapján hétfőtől 530 óvodás és 125 bölcsődés veszi igénybe újra az intézmények szolgáltatását - mondta Hiesz György polgármester pénteki sajtótájékoztatóján hozzátéve: az óvodákban és a bölcsődékben továbbra is különös gondot fordítanak a higiénés szabályok betartására.

     
     

    A polgármester tájékoztatása szerint az idősek védelme érdekében nem változtatnak a piaci vásárlással kapcsolatban korábban meghozott helyi rendeleten. Május 23-tól az eddigieknek megfelelően a gyöngyösi piacokon 11 és 12 óra között csak a 65 éven felüliek vásárolhatnak. Azonban az ezt megelőző és az ezt követő órákban is bárki saját belátása szerint látogathatja a piacot, ahol maszkot viselni továbbra is kötelező mindenkinek.

    A veszélyhelyzet idején leállított helyijáratos autóbusz-közlekedés csak részben indul újra.

    - Két hónappal ezelőtt óvintézkedésből szüntettük meg a szolgáltatást, most pedig anyagi okok miatt kell újragondolnunk a helyjáratok biztosítását, ami eddig évente 80-100 millió forintba került az önkormányzatnak – indokolta a döntést Hiesz György. – A kormányzati elvonások, a csökkenő adóbevétel és a járványügyi helyzettel járó váratlan kiadások miatt módosítani kell a város költségvetését. A több mint 600 millió forintos bevételkiesést kompenzálnunk kell. Már biztosan látszik, hogy az idén elmarad több beruházás, fejlesztés, csökkentenünk kell az intézményi kiadásokat, de megtakarítást hozhat a csupán a lakosság mintegy tíz százaléka által igénybe vett helyijárat-közlekedés módosítása is. Olcsóbb, a városi büdzséhez igazodó megoldást kell keresnünk, habár a tömegközlekedés biztosítása nem kötelező önkormányzati feladat.

    Június 1-jétől a reggeli és a koradélutáni órákban már csak három járatpár közlekedik, melyek a város legtávolabbi pontjait kötik össze. A 2-es és a 3-as számú helyijárat észak-déli irányban, a Tesco áruházat és a Felsővárost, míg az 1-es számú autóbusz a Dombot köti össze a belvárossal. Emellett tervezik egy, a belvárost az ipari parkkal összekötő járat elindítását is, a dolgozók munkarendjéhez igazodva.

    A nyári szünetet követően elindulnak majd az iskolai járatok is.

    A sajtótájékoztatón Hiesz György polgármester bejelentette: az önkormányzat eláll a koronavírus kimutatására alkalmas diagnosztikai gép megvásárlásától, a rendelést lemondják. A döntést egyebek között a szállítást vállaló cég késlekedésével indokolta, ugyanis a március végén megrendelt készülék mind a mai napig nem érkezett meg Gyöngyösre. Másrészt a jelenlegi járványhelyzet sem indokolja a tesztgép megvásárlását. Ebben a Bugát Pál Kórház szakmai vezetése is megerősítette a polgármestert.

    A városvezető végül kitért arra, hogy június 4-én szeretnének méltóképpen megemlékezni a trianoni békediktátum százéves évfordulójáról, az ünnepség programjáról hamarosan döntenek.


    Közösségi funkciók