3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Igazolni kell, ha a gyerek nem jár óvodába

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.06.11. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Idén nem tartanak nyári szünetet a gyöngyösi óvodák, ahol immár három hete a biztonságos körülmények között fogadják a gyerekeket. Különösen fontos ez azért, mert a három évnél idősebb gyerekek óvodai nevelésben való részvétele kötelező.

   
   

  Miután a gyöngyösi óvodák is a veszélyhelyzet előtti, megszokott rendben működnek a 3. életévet betöltött, óvodaköteles gyermekek óvodai részvétele kötelező.

  Ha a szülők a nyári időszak alatt, meghatározott ideig nem szeretnék gyermeküket óvodába vinni, a távolmaradást mindenképpen igazolniuk kell a tagóvoda felé. Az igazolásnyomtatvány minden intézményben elérhető.

  Minden kisgyermek a saját tagóvodájában vehet részt óvodai nevelésben. A napi programok kialakításakor az óvodapedagógusok figyelemmel vannak arra, hogy a szakmai ajánlásoknak megfelelően a gyermekek minél több időt töltsenek a szabad levegőn, emellett lehetőséget biztosítanak a sokoldalú tevékenykedésre.

  Az óvodák teljes nyitvatartással, a járványügyi óvintézkedések betartása mellett várják a gyerekeket. A tagintézmények fokozott figyelmet fordítanak a higiéniás szabályok betartására. A gyermekek, dolgozók egészségének védelme érdekében továbbra is fontos, hogy csak az egészséges gyermeket vigyék a szülők óvodába.

  A kontaktusok csökkentése érdekében a szülők csak korlátozottan mehetnek be a tagintézményekbe, és az ott tartózkodás idején be kell tartaniuk az egymástól való legalább két méteres távolságot.

  A tagóvodák az iskolába készülő óvodás gyermekektől augusztus első és második hetében köszönnek el.


  Közösségi funkciók