3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Biztosítsunk szabad utat a víznek!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.06.18. csütörtök
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A közterületeken lévő víznyelők, iszapfogók tisztításáról, valamint a gyűjtőárkok karbantartásáról gondoskodik az önkormányzat, ám az ingatlan-tulajdonosok is sokat tehetnek azért, hogy egy-egy nagyobb esőzés után a csapadékvíz akadálytalanul elfolyhasson.

     

    Az önkormányzati rendelet értelmében Gyöngyösön az ingatlantulajdonos kötelessége az ingatlan előtt lévő nyílt árok és műtárgyainak tisztán tartása. Az átereszek kipucolását szükség szerint a Heves Megyei Vízmű Zrt. nagynyomású mosással segíti. Ennek igényét a zrt.-nél kell jelezni.

    Az önkormányzat és a csapadékcsatorna-hálózat fenntartásáról gondoskodó Heves Megyei Vízmű Zrt. a rendelkezésre álló pénzügyi keretek között, a közérdek mértékéig mindent megtesz a közterületi csapadékvíz hatékony elvezetésének biztosítása érdekében. A zárt csapadékcsatorna karbantartását a Vízmű végzi, míg a víznyelők és az iszapfogók tisztításáról, valamint a gyűjtőárkok karbantartásáról az önkormányzat gondoskodik.

    Az ingatlanok csapadékíz-gazdálkodása, illetve víz elleni védelme az ingatlantulajdonos feladata és érdeke is. Éppen ezért fontos, hogy a saját ingatlanok állagának megóvása érdekében a tulajdonosok biztosítsák az ingatlanon belüli hatékony csapadékvíz-gazdálkodást - tárolást, hasznosítást, szikkasztást - és a víz elleni védelmet, továbbá tegyenek eleget az árkok tisztántartásával kapcsolatos kötelezettségüknek is.

    A hatékony csapadéklefolyás érdekében az önkormányzat arra kéri az ingatlan-tulajdonosokat, hogy ne söpörjék a csapadékvíznyelőbe az utcai hulladékot, hanem lehetőség szerint söpörjék el a rácsról a lefolyást akadályozó, fennakadt hulladékot.

    A csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos hibákat, műszaki problémákat a Heves Megyei Vízmű Zrt. Gyöngyösi Kirendeltségének Katona József utca 6. szám alatti ügyfélszolgálatán, vagy telefonon a 37/311-038 központi számon, valamint a 37/313-608-as hibabejelentő számon lehet jelezni.


    Közösségi funkciók