3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kormányrendelet a hulladékgazdálkodásról

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.06.22. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2020-06-23 09:22
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az NHSZ Mátra Hulladékkezelő Nonprofit Kft. július 1-jétől Gyöngyösön is érvényesíti a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás jogszabályi előírásait.

     

    Változások 40 literes űrméret alapján fizetett szolgáltatás igénybevétele esetén, az NHSZ tájékoztatása alapján:

    A szolgáltatási díj a továbbiakban úgy kerül megállapításra, hogy az a kommunális hulladékgyűjtőedény tényleges űrméretéhez igazodjon. Az ingatlannál korábban kiosztásra került edény űrmérete nyilvántartásunk szerint 120 liter, a számlázott űrmérettel (40 liter) nem egyezik meg, így nem felel meg a jogszabályi előírásoknak.

    A kormányrendelet továbbá rendelkezik az egy fős háztartás esetén alkalmazható gyűjtőedény

    űrméretéről, mely az előírtak szerint a korábbi 40 literről 60 literre módosul.

    Ennek megfelelően Tisztelt Ügyfelünk a következő lehetőségek közül válaszhat:

    1) Amennyiben a keletkező hulladékmennyiség alapján továbbra is a jelenleg Önnél lévő 120 literes gyűjtőedényt kívánja használni, akkor a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj összege a hulladékgyűjtő edény űrméretének megfelelően 6.121 Ft/negyedév összegre változik (13 ürítési nap/negyedév esetén).

    2) Amennyiben élni kíván az egy fős háztartási kedvezmény lehetőségével, abban az esetben a 120 literes – nem saját tulajdonú - gyűjtőedényt vissza kell szolgáltatnia társaságunknak. Ezzel egyidejűleg lehetőséget biztosítunk a 60 literes gyűjtőedény megvásárlására. A kiszámlázott szolgáltatási díj 60 literes gyűjtőedény esetén 3.061 Ft/negyedévre módosul (13 ürítési nap/negyedév esetén). Az egy fős háztartási kedvezmény jogosultságát a mellékelt nyilatkozaton kell feltüntetni.

    3) Jogosultság hiányában, vagy a keletkező hulladékmennyiség alapján választható a 80 literes edény használata és az űrméretnek megfelelő szolgáltatási díj megállapítása.

    Ebben az esetben szintén vissza kell szolgáltatnia a – nem saját tulajdonú - 120 literes

    gyűjtőedényt. Ezzel egyidejűleg lehetőséget biztosítunk a 80 literes gyűjtőedény megvásárlására.

    A kiszámlázott szolgáltatási díj 80 literes gyűjtőedény esetén bruttó 4.082 Ft/negyedév (13 ürítési nap/negyedév esetén)”

    A lakóingatlant egyedül és életvitelszerűen használó természetes személy ingatlanhasználó a 60 literes edény használatára vonatkozó jogosultságának igazolását kérelemre a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Közigazgatási Igazgatósága adja ki – ezt az önkormányzati rendelet tartalmazza. A közszolgáltaó ugyanúgy elfogadja az Okmányiroda / Kormányablak által kiadott, az adott ingatlanon lakcímmel vagy tartózkodási engedéllyel rendelkezők számáról kiadott igazolást.

    Változások 80 literes űrméret alapján fizetett szolgáltatás igénybevétele esetén, az NHSZ tájékoztatása alapján:

    „1) Amennyiben a keletkező hulladékmennyiség alapján továbbra is a jelenleg Önnél lévő 120 literes gyűjtőedényt kívánja használni, akkor a a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj összege a hulladékgyűjtő edény űrméretének megfelelően 6.121 Ft/negyedév összegre változik (13 ürítési nap/negyedév esetén).

    2) Amennyiben a keletkező hulladékmennyiség alapján továbbra is 80 liter után kíván

    hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat fizetni, akkor a fizetett díjnak megfelelő

    gyűjtőedénnyel kell rendelkeznie.

    Ebben az esetben vissza kell szolgáltatnia a – nem saját tulajdonú - 120 literes gyűjtőedényt.

    Ezzel egyidejűleg lehetőséget biztosítunk a 80 literes gyűjtőedény megvásárlására. A

    kiszámlázott szolgáltatási díj 80 literes gyűjtőedény esetén továbbra is bruttó 4.082 Ft/negyedév (13 ürítési nap/negyedév esetén).”

    A továbbiakban igényelt szolgáltatást, a használandó edény űrmértékének bejelentését az NHSZ által eljuttatott nyilatkozat kitöltésével kell jelezni, majd e-mailben vagy postán, a mellékelt válaszborítékban visszaküldeni. A nyilatkozatot személyesen, a társaság székhelyén elhelyezett postaládába is bedobható.

    A bejelentőlapot akkor is ki kell tölteni és vissza kell juttatni, ha a szerződő személyében változás történt

    Amennyiben június 30-ig nem történik érdemi visszajelzés az ügyfelek részéről, úgy július 1-jétől minden esetben az ügyfeleknél lévő 120 literes űrméretű gyűjtőedény után állapítja meg az NHSZ Mátra Hulladékkezelő Nonprofit Kft. a hulladékszállítási közszolgáltatási díjat.

    A lakossági kérdésekre nem Gyöngyös önkormányzata hivatott válaszolni, hanem az NHSZ, ezért kérjük, a közszolgáltató cég ügyfélszolgálatát keressék fel (Gyöngyös, Kenyérgyár út 19.; 37 311-894).


    Közösségi funkciók