3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Vízkár: ne hanyagolják el az árkokat!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.06.30. kedd
 
Utoljára módosítva: 2020-06-30 09:18
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A megváltozott időjárási körülmények egyre inkább ráirányítják a figyelmet a megelőzés és az öngondoskodás fontosságára – hívja fel a figyelmet a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

     
     

    Az utóbbi időszakban több alkalommal is előfordult, hogy néhány óra alatt akár egy havi átlagos csapadékmennyiség is lezúdult, melyet képtelenek voltak elvezetni a települések belterületi csapadékvíz-elvezető rendszerei.

    Az ilyen heves esőzések által okozott károk azonban jelentősen mérsékelhetők, ha a vízelvezető-rendszereket folyamatosan karbantartjuk.

    A közterületen lévő árkok, nyitott csatornák, folyókák, átereszek tisztántartása, a csapadékvíz akadálytalan elfolyásának biztosítása az ingatlan előtti szakaszon az ingatlan tényleges használójának kötelessége. Nem elegendő azonban az árkok rendszeres kaszálása, a levágott füvet, valamint a hordalékot el kell távolítani, valamint az átereszeket ki kell tisztítani. Az elhanyagolt árokban ugyanis nem tud elfolyni a víz. Veszélyforrás lehet az árokrendszerben a víz útjába kerülő bármilyen akadály, ami meggátolja a víz elfolyását, vagy felduzzasztja azt. Ilyen esetekben a környező kertekben vagy akár lakóházakban is kárt tehet a víz.

    Nyáron gyakori időjárási jelenség a heves, több tíz kilométeres széllökés, a felhőszakadás, amit nagy méretű jég is kísérhet. A csapadékmennyiség, főként a dombvidékeken, de a síkvidéken okozhat vízfolyásokat, villámárvizeket, míg a sík területeken belvizet, illetve helyi vízkárokat. Az erős szelet fakidőlések, esetleges épületkárok (tető, tűzfal, stb.) áramkimaradások is kísérhetik.

    Az elkövetkezendő időszakban kísérjék figyelemmel az OMSZ honlapját.


    Közösségi funkciók