3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Mondja el véleményét Ön is a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatban!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.07.03. péntek
 
 
    Szerző: Juhász Marianna
     
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    Gyöngyös vezetői és képviselő-testülete a júniusi testületi ülésen döntött arról, hogy felülvizsgálja a város helyi közlekedését. Az új menetrend és az útvonalak meghatározásban az önkormányzat számít a gyöngyösiek véleményére is, akik javaslataikat, véleményeiket egy kérdőív kitöltésével mondhatják el.

     
     

    A veszélyhelyzet idején leállított autóbuszos helyijárat-közlekedés racionalizálását egyebek között a járatok kihasználatlansága, vagyis az alacsony utasszám, valamint a szolgáltatás magas költsége indokolja. A város ugyanis évente közel 100 millió forintot költ a helyijáratok működtetésére annak ellenére, hogy a közösségi közlekedés nem kötelező feladata az önkormányzatnak.

    A menetrend újragondolását továbbá a tavaszi veszélyhelyzet okozta gazdasági nehézségek is indokolják, melyek a gyöngyösi önkormányzatot is érinti.

    A kormány döntése miatt a gépjárműadó elvonása idén 100 millió 200 ezer forintos kiesést jelent a városnak, amely 2024-ig nem is számolhat ezzel a bevétellel. Az elmaradt idegenforgalmi adó és parkolási díj 70-90 millió forintos, míg a vírushelyzet okozta termelésvisszaesés miatt lecsökkent iparűzésiadó-bevétel a becslések alapján mintegy 380 millió forintos hiányt jelent ebben az évben Gyöngyösnek.

    Ennek ellenére a helyi járatos szolgáltatást az önkormányzat továbbra is fent kívánja tartani, úgy, hogy ez egyébként nem kötelező közszolgáltatás.

    Az új menetrend és az útvonalak meghatározásban az önkormányzat számít a gyöngyösiek véleményére is. Javaslatokat egy kérdőív kitöltésével tehetik meg július 12-ig.

    A város vezetői az utasok igényeihez igazodva szeretnének megalapozott döntést hozni. A kérdőív összesítését követően derülhet majd ki, hogy mire lenne szükségük a tömegközlekedést használóknak, körjáratokra, kisebb vagy nagyobb buszokra, és ezek mikor, milyen időközönként közlekedjenek.

    Mondja el véleményét Ön is a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatban!

    A kérdőív online elérhető.

    Kitöltése anonim, személyes adatokat nem igényel.

    A kérdőív papíralapon is elérhető az önkormányzat ügyfélszolgálatán, ahol a kitöltött dokumentumokat egy gyűjtődobozban gyűjtik.

    A kérdőív letölthető a gyongyos.hu oldalról is, ami kitöltve, kinyomtatva szintén elhelyezhető a városháza ügyfélszolgálatán kihelyezett gyűjtőládában, vagy postán visszaküldhető a Gyöngyös Város Önkormányzata, 3200 Gyöngyös Fő tér 13. címre. A borítékra, kérjük, írják rá: „helyijárat-kérdőív”

    A kitöltött kérdőívek fogadására szolgál a busz@gyongyosph.hu e-mail cím, ahová szükség esetén észrevételeiket is megírhatják.


    Közösségi funkciók