3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Helyi járat: mondjon véleményt! Térképpel is segítünk

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.07.20. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2020-07-21 08:06
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Mintegy 700 kitöltött kérdőív érkezett vissza a gyöngyösi önkormányzathoz, melynek kitöltői a helyi járatos autóbusz-közlekedéssel kapcsolatban nyilváníthattak véleményt. A város és a hivatal vezetői köszönik a gyöngyösiek aktivitását.

     

    A képviselő-testület júliusi rendkívüli ülésén megtárgyalta az autóbuszos helyi közlekedés fejlesztésére vonatkozó koncepciót, melynek kidolgozásában a szolgáltatással megbízott Volánbusz Zrt. is közreműködött.

    Az elképzelések szerint egy munkanapi és egy szabadnapi útvonalon lehet majd utazni, a két körjárat az alsó és felső várost is érintené. A terveket egy összvonalon is bemutatjuk.


    Ide kattintva nagyobb méretben is elérhető pdf formátumban

    Az útvonalterveket tartalmazó táblázat letölthető innen xlsx formátumban

    Az önkormányzat célja, hogy sokak számára elfogadható, mindemellett gazdaságosan fenntartható szolgáltatást nyújtson a Gyöngyösön közlekedőknek. Kiemelt jelentőséggel bír, hogy a tömegközlekedési változások élvezzék az érintett utazó- és lakóközönség támogatását is; fontos, hogy az érintettek megismerjék a tervezett elképzeléseket és a véleménynyilvánításhoz szükséges csatorna is rendelkezésre álljon. Annak ellenére, hogy egy ilyen komplex rendszerben nem lehet megfelelni minden igénynek, az önkormányzat a teljes közlekedési hálózatot figyelembe véve törekszik az érintett többség érdekeit szolgáló megoldás kialakítására.

    Az ősszel életbe lépő új útvonalakkal kapcsolatos elképzeléseket a gyöngyösiek is megismerhetik az alább közzétett térképek segítségével.

    Összútvonal munkanapokon

    Alsóvárosi kör munkanapokon

    Felsővárosi kör munkanapokon

    Összútvonal pihenőnapokon

    Alsóvárosi kör pihenőnapon

    FElsővárosi kör pihenőnapokon

    A tervezetről július 27-ig bárki megírhatja véleményét, amit a busz@gyongyosph.hu e-mail címre lehet elküldeni, vagy postán, a Gyöngyös, Fő tér 3. szám alá, a borítékra, kérjük írják rá: ?Autóbuszmenetrend-észrevétel?, vagy személyesen is leadhatják a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán lévő kérdőívgyűjtő-dobozba.

    A helyi közlekedés fejlesztésére vonatkozó koncepcióról, beleértve az őszi menetrendet is, július 30-án ismét tárgyal a testület. Az új menetrend a tervek szerint augusztusban készül el.

    A nyár folyamán jóváhagyott útvonalak és a menetrend szeptember 1-jétől december 31-ig lesz érvényben.

    A tervek szerint 2021. január 1-től majd egy közbeszerzési pályázaton kiválasztott szolgáltató látja el Gyöngyösön a tömegközlekedéssel kapcsolatos feladatokat.


    Közösségi funkciók