3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Buszon, boltban továbbra is kötelező a maszk

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.07.31. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Habár hazánkban a járványügyi helyzet stagnál, a kormány nem enyhített az ehhez kapcsolódó szabályozáson. Továbbra is kötelező a maszk használata.

     
     

    Annak ellenére, hogy június közepén hivatalosan megszűnt a koronavírus okozta veszélyhelyzet, a járványügyi készültség továbbra is fennáll Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a kormányrendelet értelmében az autóbuszokon és az üzletekben továbbra is kötelező viselni szájat és orrot takaró maszkot. Aki szabályt szeg, akár nagy összegű bírságra is számíthat.

    A járvány terjedésének megakadályozása érdekében, a május 4-től hatályos kormányrendelet értelmében a Volánbusz minden helyi és helyközi járatán kötelező a maszk viselése, vagy a száj és az orr eltakarása.

    Ugyanez a szabály vonatkozik azokra is, akik vásárlóként vagy dolgozóként keresik fel az üzleteket. A boltokban kizárólag csak maszkot viselve lehet vásárolni.

    A maszk viselése mellett továbbá tartani kell a kötelező legalább másfél méteres védőtávolságot is.

    A vírus terjedését jelentősen megakadályozza a higiénés szabályok betartása, ilyen például a gyakori kézmosás és a rendszeres fertőtlenítés.

    Az előírt, rendeletbe foglalt védelmi intézkedések megsértése, megszegése miatt a rendőrség bárkit figyelmeztethet, feljelenthet vagy akár helyszíni bírságot is alkalmazhat.

    Tartsuk be továbbra is az óvintézkedéseket, hiszen mindannyiunk érdeke a szabályok betartása, hogy a koronavírus ne hatalmasodjon el.


    Közösségi funkciók