3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Az anyatejet adó édesanyákat köszöntötték

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.08.05. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    A gyöngyösi anyatejgyűjtő állomás dolgozóit és a tejet adó édesanyákat köszöntötte az önkormányzat az anyatejes táplálás világnapja alkalmából. A cél, hogy felhívják a figyelmet az anyatejes táplálás fontosságára, és arra, hogy a csecsemők számára semmivel sem pótolható az anyatejes szoptatás.

     
     

    Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett ünnepséget Gyöngyös városa, amelyen a helyi anyatejgyűjtő állomás dolgozóit, valamint a tejet adó édesanyákat köszöntötték. Az anyatej kiemelten fontos a csecsemő számára, hiszen minden olyan tápanyag megtalálható benne, ami a gyermek egészséges fejlődéséhez szükséges, valamint a szoptatás elengedhetetlen az anya-baba közti kötelék kialakulásához - mondta el beszédében Szén Gabriella önkormányzati képviselő, aki szerint az önkormányzat haladó szemléletű ebben a kérdésben, hiszen baba-mama szobát alakított ki a művelődési központban, ahol az anyatejes táplálás mellett később is lehetőség van a gyermekek tisztába tételére, szilárd táplálékkal történő étkeztetésére. A könyvtár és a kórház is csatlakozott a kezdeményezéshez - tette hozzá a képviselő, majd kiemelte, hogy több közintézménynek is támogatni kellene ilyen helyiségekkel a szoptató édesanyákat.

    Fotó: Gyöngyösi TV

    Gyöngyösön már 54 éve működik az anyatejgyűjtő állomás, ami a város számára különösen fontos. Hiesz György polgármester az önkormányzat elismeréseként ajándékkal köszöntötte az állomás dolgozóit.

    Gyöngyösön sok tejet adó anyuka van, akik szeretnék, ha mások is követnék a példájukat és segítenének azokon, akik nem tudnak szoptatni. Bankáné Gergely Katalin, az anyagtejgyűjtő állomás asszisztense alátámasztotta, hogy valóban sokan segítenek - még a veszélyhelyzet idején sem csökkent a számuk.

    Az ünnepség végén Végh Attila önkormányzati képviselő és Kévés Tamás alpolgármester is megköszönte a dolgozók és a tejet leadó anyák segítségét.


    Közösségi funkciók