3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Új teret kaptak a gyöngyösi fiatalok

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.08.05. szerda
 
Utoljára módosítva: 2020-08-07 09:44
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    Átadták a Gyöngyösi Ifjúsági Szolgáltató és Tanácsadó Iroda (GYITI) új közösségi terét. A három helyiség a Mátra Művelődési Központtól külön bejáratot kapott, és videójátékok, számítógépek is segítik a fiatalok szabadidőeltöltését. A cél, hogy kulturált körülmények között találkozhassanak és ismerkedhessenek a fiatalok.

     
     

    Számítógépek, babzsákok, videójátékok, később csocsóasztal és szabadtéri programok is várják a fiatalokat a most átadott közösségi téren. A külön bejáratú helyiségekben minőségi szórakozást kínálnak a helyieknek. Az ünnepélyes átadón Hiesz György polgármester arról beszélt, hogy ma Gyöngyösön nincs tere azoknak a fiataloknak, akik szeretnének leülni egy üdítő vagy egy sör mellé beszélgetni, egymás társaságát keresni, és így csapódnak egyik vendéglátótól a másikig, főleg péntek-szombati éjszaka. A városvezető szerint a most átadott ifjúsági központ hiánypótló lesz.

    A mintegy 10 millió forintból létrejött iroda átmeneti teret kínál a fiataloknak, egy pályázat segítségével ugyanis a jövőben a Nádor utca 10. alatt található volt Bíró-kúriát szeretnék megújítani és ifjúsági központtá alakítani. Addig is a Mátra Művelődési Központ volt vezetői irodájában várják a szórakozni vágyókat.

    Klenovics Patrik ifjúsági referens elmondta: három számítógéppel, videójátékokkal, babzsákokkal várják az iskola után betérő diákokat, akik ingyenes wifi-hozzáférést is találnak a GYITI-ben.

    A kerthelyiséget is tervezik használni, ott később szabadtéri rendezvényeket tartanának. A megnyitón a közönség két, sport-realityből ismert szereplővel találkozhatott, akik azt mondták, fontos, hogy ne csak online, hanem személyesen is elérhetőek legyenek azok számára, akik kíváncsiak rájuk. A közönségtalálkozón a műsor rejtelmeibe is beavatták az érdeklődőket, legfontosabb üzenetük az volt, hogy bárkiből válhat nyertes, ehhez kitartás és akaraterő kell.

    A most átadott közösségi tér minden nap déltől az esti órákig várja a fiatalokat.

    Az eszközbeszerzés önkormányzati támogatásból és az EFOP-1.8.7-16-2017-00011 pályázati támogatásból valósult meg.


    Közösségi funkciók