3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A városházán is csak maszkban lehet ügyet intézni

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.08.12. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    Ismét egyre jobban terjed a koronavírus, hiszen a fertőzöttségi helyzet a márciusihoz hasonló adatokhoz közelít, ezért szerdai sajtótájékoztatóján arra kérte a gyöngyösieket Hiesz György polgármester, hogy a tavaszi időszakhoz hasonlóan, fegyelmezetten tartsák be a megelőzést szolgáló intézkedéseket.

     
     

    - Ahhoz, hogy a város most se legyen járványgócpont, nagyon fontos, hogy a zárt terekben, üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön használjunk maszkot, és ahol van rá lehetőség, a kézfertőtlenítésről se feledkezzünk meg – hangsúlyozta a polgármester hozzátéve, a vírus terjedését vélhetően a nagyobb turistaforgalom és a külföldről érkező, illetve a külföldről hazatérő vendégmunkások gyakoribb utazása, valamint a nagyobb létszámmal megrendezett családi és egyéb közösségi programok megrendezése is befolyásolta.

    A fertőzöttség további növekedésének megelőzése érdekében augusztus 12-től Gyöngyösön az alábbi szigorítások léptek életbe:

    - a városházán az ügyfelek kizárólag csak maszkban érkezhetnek ügyintézésre, belépéskor a kézfertőtlenítés is kötelező

    - a bölcsődékben és az óvodákban eddig sem enyhítettek a korábban bevezetett megelőző intézkedéseken. Ezeket a továbbiakban is betartják, és még körültekintőbben ügyelnek a fertőtlenítésre, a védőeszközök használatára

    - a város szociális intézményeiben is tavasz óta folyamatosan életben lévő szabályok maradnak érvényben. Ennek megfelelően az Idősek Bentlakásos Otthonában továbbra is a meghatározott látogatási időben, a megadott létszámkorlát mellett és kizárólag a szabadban találkozhatnak hozzátartozóikkal az idős gondozottak

    A polgármester kiemelte: ahhoz, hogy ne lépjenek életbe a tavasszal bevezetett sokszor karanténra kötelező intézkedések, elengedhetetlenül szükséges a fegyelmezett viselkedés, a maszk viselése és a kötelező távolság megtartása vásárláskor, utazáskor, ügyintézéskor, valamint a személyes higiénia betartása.

    Az augusztus 20-ra tervezett városi ünnepség - a kenyérszentelő szentmise és a városi kitüntetések átadása - nem marad el, hiszen a rendezvényen csak korlátozott számban vehetnek részt a meghívottak.

    Az őszre tervezett, nagy létszámú városi rendezvények megszervezéséről a járványhelyzet aktuális alakulása szerint döntenek majd.

    A polgármester arra kérte az időseket és a krónikus betegségben szenvedőket, ha tehetik, ne menjenek közösségbe, és vegyék igénybe az önkormányzat ingyenes szolgáltatását, hiszen az önkéntesek most is szívesen segítenek a bevásárlásban és a gyógyszerek kiváltásában.


    Közösségi funkciók