3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Ha lomtalanít, hívja a közszolgáltatót!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.08.13. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  A nyári hónapok kiválóan alkalmasak arra, hogy rendet tegyünk otthonunkban, a kertben, a melléképületekben, és kiselejtezzünk a pincétől a padlásig mindent, amire hosszú ideje már semmi szükségünk. Az elhasznált, megunt vagy feleslegessé vált bútorokra szintén haszontalan kacatként tekintünk, ha otthont cserélünk, és költözünk. Ezektől a lomoktól mindenkinek úgy kell megszabadulnia, hogy azzal ne csúfítsa a környezetét, a közterületeket, ne okozzon kellemetlen látványt szomszédainak, lakótársainak.

   
   

  A tiszta, rendezett városkép megőrzése érdekében Gyöngyösön a hulladékszállítással megbízott közszolgáltató a korábbi évhez hasonlóan házhoz menő lomtalanítást végez.

  Az NHSZ Mátra Hulladékkezelő Nonprofit Kft. a közterület rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében a lomtalanítást nem előre meghirdetett napokon, hanem a lakosok egyéni igénybejelentése alapján, előre egyeztetett időpontban végzi.

  A házhoz menő lomtalanítás évente egy alkalommal igényelhető.

  Erről bővebb tájékoztatás kérhető, és a szolgáltatás igénybevételét jelezni a 06-37/311-894 (34-es mellék) telefonszámon vagy az info.gyongyos@nhsz.hu e-címen lehet.

  A lomtalanítás időpontja akkor tekinthető véglegesnek, amikor írásban vagy telefonon a közszolgáltató visszaigazolja az időpontot.

  Társasházak esetében a lomtalanítás a társasház közös képviselőjével egyeztetett időpontban történik. A lomok közterületi kihelyezését úgy kell megszervezni, hogy a hulladék a lehető legrövidebb ideig legyen a közterületen.

  A gyűjtőjárat kizárólag az előzetesen egyeztetett időpontban és ingatlantól szállítja el a kihelyezett lomot.

  A lomtalanításkor kihelyezhető hulladékok olyan szilárd hulladékok, melyek méretükből adódóan nem helyezhetők el a kukában, valamint a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók el (pl.: bútorok, kerti bútorok, játékok, rongyok). A kisebb méretű lomokat bekötözött zsákokba kell összegyűjteni, hogy könnyebb legyen elszállítani.

  Lomtalanításkor nem kihelyezhető hulladékok:

  - kommunális hulladék

  - építési törmelék,

  - gumiabroncs,

  - szelektíven gyűjthető hulladékok (újságpapír, kartonpapír, üveg, műanyag palackok, sörös doboz),

  - zöldhulladék (nyesedék, ág, lomb, fű),

  - elektronikai cikkek (televízió, számítógép, monitor, hűtőszekrény, mosógép, konyhai kisgépek, fénycső stb.),

  - ipari eredetű hulladékok (ipari és termelő és szolgáltató vállalkozások hulladékai),

  - veszélyes anyagokat tartalmazó hulladékok (pl.: festékek, lakkok, olajok, akkumulátorok, vegyszerek),

  - valamint, minden olyan hulladék, amely a begyűjtés során veszélyeztetheti a begyűjtést végző dolgozók testi épségét, egészségét.

  A teljes évre vonatkozó egyéb hulladékszállítással kapcsolatos időpontok az alábbi linken érhetők el: http://old.gyongyos.hu/varosunk/kornyezetvedelem/4333-hulladekszallitasi_naptar_2020


  Közösségi funkciók