3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Támogatást nyújt az önkormányzat az iskolakezdéshez

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.08.18. kedd
 
Utoljára módosítva: 2020-08-18 15:23
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az önkormányzat idén is több pályázat segítségével igyekszik támogatni a hátrányos helyzetű családokat a tanévkezdésben.

     
     

    Hamarosan becsengetnek az iskolákba, nyár végén sok szülő készül az új tanévre. Számos családra azonban túl nagy anyagi terhet ró a tanszerek beszerzése, ezért az önkormányzat évek óta segíti pályázatokkal a hátrányos helyzetű családokat, hogy megkönnyítsék a tanévkezdést – mondta el a Gyöngyösi TV-nek dr. Horváth Gábor, a polgármesteri hivatal közigazgatási és intézményirányítási igazgatója, aki hozzátette: tanszer-, létfenntartási- és étkezési támogatással, valamint rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel tudják segíteni a családokat.

    - Főleg tanszerre adják be a szülők az igényt, ez 5700 forintos támogatást jelent gyermekenként. Kérelemnyomtatványt kell kitölteni az iskolalátogatási bizonyítvánnyal mellékelve. A kérelem benyújtható általános iskolás, középiskolás gyermekekre, és természetesen fiatal felnőttekre vonatkozóan is. A létfenntartási támogatásra most is sokan jelentkeztek, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt is folyamatosan igénylik – fejtette ki az igazgató.

    Fotó: Gyöngyösi TV

    Amellett hogy a gyermekvédelmi törvény alapján már eleve sokan kapnak ingyenes étkeztetést, az önkormányzat folyamatosan biztosítja a kedvezményes intézményi étkeztetést a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban - ezt a szülőknek kell igényelniük. Az étkezési díj legfeljebb 50 %-ára adható támogatás.

    - Tavaly óta pénzbeli támogatásként is lehetőségünk van támogatást nyújtanunk a szülők részére. Ebben az évben közel ötszázan kaptak 6000-6500 forintos támogatást – emelte ki Horváth Gábor.

    A szülők a jelentkezéseket étkezési támogatásra október 31-ig adhatják le, a tanszertámogatásra pedig szeptemberig nyújthatják be a nyomtatványokat. Az igazgatótól a televízió azt is megtudta, hogy ha a szaktárca ismét meghirdeti a lehetőséget, és elfogadják az önkormányzat jelentkezését, szeptembertől ismét igényelhető lesz a Bursa Hungarica ösztöndíj is.


    Közösségi funkciók