3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Sűrűbben járnak szeptembertől a buszok

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.08.28. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Járatsűrítéssel segíti az önkormányzat a helyi tömegközlekedést Gyöngyösön szeptember 1-jétől - egyebek között erről is döntött csütörtöki rendkívüli ülésén a város képviselő-testülete.

     
     

    Több buszt is indítanak
    Habár nem született végleges döntés a gyöngyösi tömegközlekedéssel kapcsolatban a csütörtöki rendkívüli testületi ülésen, szeptember 1-jétől munkanapokon sűrűbben közlekedő buszjáratokat biztosít az önkormányzat.

    A tervek szerint október elsejétől új menetrenddel és a jelenleginél több járattal indul majd el a helyi tömegközlekedés, amely érinteni fogja az északi, a dombi és a nyolcvanasi városrészt is, továbbá a helyi járatok kiszolgálják egyebek között a piacra, kórházba, szakrendelőkbe, hivatalokba, oktatási intézményekbe, temetőkbe utazókat is.

    Mindemellett vasárnaponként ingyenes misejáratokat is biztosít az önkormányzat.

    Lakóházak, lakások épülnek az egykori strandon
    Értékesítette a Mátrafüred Parádi út 1. szám alatt található, beépítetlen ingatlanát az önkormányzat. Az egykori strand területe 118 millió forintért talált gazdára, ahol a tervek szerint lakóházak és lakások épülnek majd.

    A pályázaton meghirdetett terület nyertes ajánlattevői vállalták a közművek kiépítését, valamint az értékesítés költségeinek megfizetését.

    A képviselők döntése szerint az eladási árból 30 millió forintot mátrafüredi parkolók építésére fordít majd az önkormányzat.

    A pályázók az ajánlat benyújtásával egyidejűleg vételi szándékot nyújtottak be a szomszédos másik két önkormányzati tulajdonú ingatlanra is. A képviselő-testület ehhez elvi hozzájárulását adta, és a hivatal feladatául szabta meg, hogy kezdje el az értékesítéshez szükséges előkészületeket, hogy egy későbbi testületi ülésen döntés születhessen az ügyben.

    Az önkormányzat továbbá pályázat útján szeretné értékesíteni azt a birtokában lévő Baross Gábor utcai, korábban a Balla Bútor üzletnek otthont adó ingatlan mögötti beépítetlen területet is, amely gazdasági, kereskedelmi és szolgáltató célú felhasználásra alkalmas.

    Bővül a kamerarendszer
    Harminc új térfigyelővel bővül a közterületi kamerarendszer Gyöngyösön és Mátrafüreden. Az új fix és mobil eszközök főként a belvárost, a bekötő utak környezetét és az északnyugati városrészt, Mátrafüreden pedig a játszótér, a Béke és a Parádi út környéként pásztázzák majd. Ez utóbbiak beszerzését a Mátrafüredi Polgárőr Egyesület pályázati forrása biztosította.

    A város és a civil közösség összefogásával immár több mint száz térfigyelő-kamera üzemel Gyöngyösön közigazgatási területén.

    Korszerűbb szociális ellátás
    A képviselő-testület elfogadta az Orvosi Ügyelet Mikrotérségi Társulás többletfinanszírozásra vonatkozó kérését, így az orvosi ügyelet működésére fordított költséget augusztus 1-jétől Gyöngyös - az aktuális lakosságszámot figyelembe véve - mintegy 5 millió forinttal egészíti ki az önkormányzat.

    A grémium egyetértett azzal, hogy ellátási szerződés jöjjön létre a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása és a Mátralab Nonprofit Kft. között, segítve ezzel a helyi szociális szolgáltatás fejlesztését. A kft. üzemeltetésében még az év második felében 25 demenciában szenvedő nappali ellátása és 22 idős átmeneti gondozása valósul meg, melyet a társulás településein élők vehetnek igénybe.

    Befejezik az út- és csatornaépítést
    Folytatódik és befejeződik a Kemény János utca építése, melyre 16 millió forintot biztosít az önkormányzat. A beruházás még az ősz folyamán elkészül.

    A képviselő-testület továbbá egyetértett azzal, hogy az önkormányzat finanszírozásában megépüljön a volt honvédségi laktanya területének csapadékvíz-elvezetését szolgáló kiegészítő szakasz a Bethlen Gábor utca és a Laktanya utca területén. A mintegy 3,6 millió forintos beruházást a Városgondozási Zrt. végzi majd el.

    Gyorssegély a lakástulajdonosoknak
    A baloldali frakció javaslatára a képviselő-testület megszavazta annak a másfél millió forintos gyorssegélynek a kiutalását, melyet az augusztus 17-ei lakástűzzel érintett Lokodi utcai társasházban jelentősen megrongálódott öt ingatlan tulajdonosai kapnak meg.


    Közösségi funkciók