3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Nyílt levél a Kékes Online-nak - válasz a szeptember 5-én megjelent cikkre

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.09.07. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2020-09-07 07:19
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A kormánypárti hírportál nem először állít olyan dolgokat, amelyeknek köze sincs a valósághoz. Szándékosan összemos olyan eseményeket, amelyekből csak nagyon nagy rosszindulattal lehet olyan írást produkálni, mint ami a Kékes Online-on szeptember 5-én A gyöngyösi polgármester kamuvideóval titkolja a fertőzött képviselőt! címmel megjelent. Mindezt úgy, hogy a Gyöngyösi Városi Televízió egy téves címfeliratából kreál ügyet, vádol engem és minden érintettet. Most, a koronavírus újbóli elterjedésénél leginkább segíteni kellene egymást, de ez sohasem volt célja Kékes Online-nak - áll Hiesz György polgármester nyílt levelében.

     
     

    Tisztelt Szerkesztőség! Ismerve önöket, az alábbi tényeket, ahogy eddig is, valószínűleg nem fogják közölni, nem fognak elnézést kérni sem tőlem, sem az érintettektől.

    Éppen ezért ez a levél inkább a józan közvéleménynek szól.

    Lássuk időrendi sorrendben, mi is történt augusztus 27. óta a cikkükben említett ügyben.

    augusztus 27., csütörtök:

    Rendkívüli ülést tartott a város képviselő-testülete 15 óra és 21:30 között.

    augusztus 31., hétfő:

    Ekkor értesültem róla, hogy az egyik önkormányzati képviselő felesége koronavírussal fertőzött, a tesztje pozitív lett. Tehát a képviselő az augusztus 27-ei ülésen nem tudhatott még a felesége vírusfertőzéséről.

    Aznap sorra érkeztek olyan hírek, hogy a város több üzemében is felütötte fejét a vírus.

    Késő délután hívattam egy megbeszélésre a jegyzőt, a kabinetvezetőt és a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatóját.

    Ekkor döntöttem arról, hogy az Idősek Bentlakásos Otthonában elrendelem a látogatási tilalmat. A többi kistérségi intézményben pedig kértem a nagyon szigorú biztonsági intézkedések betartását.

    Ugyanekkor döntöttünk arról, hogy nem rendezzük meg a szüreti napokat, a koncerteket és az operagálát.

    szeptember 1., kedd:

    Reggel vezetői értekezletet tartottam a városházán, ahol tájékoztatást adtam a történtekről.

    Elrendeltem, hogy másnaptól minden hivatali vezető és dolgozó, aki 27-én bizottsági ülésen vagy a testületi ülésen érintkezhetett a képviselővel, otthon dolgozzon.

    Kértem a jegyzőt és a kabinetvezetőt, hogy értesítse a történtekről a város képviselő-testületét.

    Este otthonomból online vendége voltam a városi televízió Fórum című műsorának, ahol szintén beszámoltam a vírushelyzetről és a megtett intézkedésekről.

    szeptember 2., szerda:

    Korán reggel Budapesten, egy vezető munkatársammal együtt, saját költségünkön sürgősséggel PCR-tesztet készíttettünk, melynek eredménye késő délután ismert lett, mindketten negatívok lettünk.

    Telefonon egyeztettem a kórház főigazgatójával, aki segítséget ígért az érintettek tesztelésében.

    Kértem a jegyzőt, hogy szervezze meg a tesztelést, amely a városháza azon vezetőire és munkatársaira vonatkozott, akik a bizottsági és a testületi ülésen találkozhattak az érintett képviselővel. A tesztelés kora délután megtörtént.

    Késő délután értesültem az érintett önkormányzati képviselőtől, hogy pozitív lett a tesztje, ő és a családja karanténban vannak.

    szeptember 3., csütörtök:

    Kértem a jegyzőt, hogy értesítse az összes önkormányzati képviselőt, hogy menjenek PCR-tesztre a kórházba, ez a vizsgálat kora délután megtörtént.

    Napközben megkaptuk a hivatalos értesítést, hogy valóban pozitív lett az érintett képviselő tesztje. A hatóság még nem jelezte, hogy kik lesznek azok az esetleges érintettek, akikkel kapcsolatban karantént fognak elrendelni.

    Este kaptam a hírt, hogy minden érintett önkormányzati vezető és dolgozó PCR-tesztje negatív lett. Ezután konzultáltam a jegyzőnővel, hogy minden érintett dolgozó végeztesse el pénteken a második PRC-tesztet is, hogy mentesülhessenek az esetleges karantén alól, amennyiben a második teszt eredménye is negatív lesz.

    szeptember 4., péntek:

    A hatóságok 15 óra 30 percig nem értesítettek arról minket, hogy a képviselővel érintkező városházi dolgozók és önkormányzati képviselők közül kell-e karanténba vonulnia valakinek. Mivel a hivatali munkaidő már letelt, így joggal feltételeztük, hogy az esetleges karanténról csak hétfőn értesítenek bennünket.

    Kora délután elkészült a hivatali dolgozók második PCR-tesztje is, az eredmények hétfőre várhatóak.

    15:30 óra és 16 óra között otthonomból online interjút adtam a városi televíziónak az aktuális vírushelyzetről. Elmondtam, a pénteki országos és helyi fertőzési adatokat. Amennyiben csütörtökön történt volna a felvétel, biztosan nem mondhattam volna másnapi pontos fertőzési adatokat, mert azok csak pénteken délelőtt jelentek meg az országos hírportálokon.

    A riportban nem a vírussal fertőzött képviselő eredményét nem tudtam, hanem a többi önkormányzati képviselőét, akiket az előző nap teszteltek, és róluk állítottam, hogy várhatóan hétfőn reggel fogjuk megtudni az eredményüket. Később, a műsor után, este kaptam az értesítést, hogy megérkeztek a teszteredmények, minden önkormányzati képviselő PCR-tesztje negatív lett.

    Nem hallgattam el az érintett képviselő fertőzöttségét, hiszen a hír már az elmúlt napokban napvilágot látott Gyöngyösön. Nevét nem említettem, sem a felvétel során, sem később.

    Összességében tehát megállapítható, hogy az érintett képviselő augusztus 27-én, a testületi ülés napján még nem tudhatott a felesége fertőzöttségéről, az csak 31-én lett biztos.

    Az is tény, hogy a képviselő Covid-tesztje pozitív lett, amelyről hivatalosan szeptember 3-án értesültünk.

    Eddigi ismereteink alapján az érintett képviselővel bizottsági és testületi ülésen való találkozások után sem az önkormányzati képviselők, sem a városháza dolgozói nem fertőződtek, hiszen minden első PCR-tesztünk negatív lett, reméljük ilyen eredményt hoz a második teszt eredménye is.

    A város vezetése a fentiek szerint saját hatáskörében minden elvárható intézkedést megtett a vírus terjedésének megakadályozása érdekében.

    Kérem tehát, hogy legközelebb a valóságnak megfelelően tájékoztassák a közvéleményt, ebben a nehéz helyzetben mellőzzék a sunyi politikai hangulatkeltést!

    Gyöngyös, 2020. szeptember 6.

    Hiesz György

    Gyöngyös polgármestere


    Közösségi funkciók