3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Ki és milyen segítséget kérhet az önkormányzattól?

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.09.23. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Tájékoztatás a koronavírus járvány második hullámának idején igénybe vehető önkormányzati közreműködés módjáról.

   
   

  A COVID-19 vírus terjedése, az esetszámok emelkedése miatt változatlanul mindannyiunk közös érdeke a fertőzés megállítása. Tekintettel az országos és helyi járványügyi adatokra, és arra, hogy a COVID-19 okozta megbetegedés elsősorban az idős és/vagy egyéb betegségben szenvedőket érinti leginkább, az önkormányzat átmenetileg már szünetelteti az idősek, a fogyatékosok, a pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátását, ezzel is a vírus zártabb közösségekben való terjedésének megelőzéséhez járul hozzá. Azonban a saját otthonában élő valamennyi gyöngyösi idős és beteg ember számára is szeretnénk ismét lehetőséget biztosít életvitelük megsegítésében. A járvány helyi szinten történő kezelésének jelszava változatlanul:

  MARADJON OTTHON!

  Az önkormányzat a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ koordinálásával mindent megtesz annak érdekében, hogy az otthon tartózkodó idősek és betegek ne maradjanak segítség nélkül az egészségügyi válsághelyzetben.

  Az önkormányzattól igényelhető ellátásokról:

  Kinek?

  65 éves vagy attól idősebb, egyedül élő nyugdíjas, vagy idős házaspár, vagy krónikus betegségben szenvedő egyedülálló, vagy idős házaspár számára, akiknek környezetében nincs olyan, 65 évnél fiatalabb hozzátartozó, vagy segítségnyújtásba bevonható más személy, aki az ellátást, segítségnyújtást biztosítani tudja.

  Mit kérhetek?

  - elsődlegesen tartós, illetve egyeztetett igény szerinti élelmiszer,

  - gyógyszer és

  - higiéniai termékek beszerzését,

  - lelki segítségnyújtást, beszélgetést.

  Hol tudom igényelni?

  Kistérségi Humán Szolgáltató Központ -Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata 37/507-016-os telefonszámon munkanapokon 8:00-16:00 óra közötti időszakban.

  Az igény bejelentését követően kollégáink felveszik a kapcsolatot az igénylővel, és megtörténik a vásárlásra kerülő termékek, eszközök személyes egyeztetése. A megvásárolt termékek ellenértékének megfizetése a kijelölt segítő részére történő pénzátadással valósul meg.

  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a beszerzés több napi, de legfeljebb egyheti szükséglet kielégítésére igényelhető. A beszerzett termékek teljeskörű, vagy a megszokott márka szerinti beszerzését az üzletekben található árukínálat függvényében tudjuk vállalni.

  Mikor kapom meg?

  Az igénybejelentést követően másnap, de legkésőbb 72 órán belül.

  Kollégáink a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ által kiállított igazolvánnyal ellátva keresik fel önöket, ismeretlen, azonosítatlan személyek ajánlkozását fenntartással fogadják, őrizkedjenek a csalóktól!

  SZÁMÍTSANAK RÁNK, SEGÍTÜNK!

  Hiesz György

  polgármester


  Közösségi funkciók