3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Isten éltesse az időseket!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.10.01. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2020-10-01 09:59
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Hiesz György polgármester az idősek világnapja alkalmából köszönti a gyöngyösi szépkorúakat.

     
     

    Tisztelt Szépkorú Gyöngyösiek!

    Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött. Ezzel az örökérvényű Sütő Andrástól származó idézettel köszöntök minden gyöngyösi szépkorút az idősek világnapja alkalmából!

    A mi jelenünk, a gyermekeink és az unokáink jövője önökkel, anyáink, apáink, nagyanyáink és nagyapáink múltjával, munkásságával kezdődött. Tudjuk, hogy a ma idősei építették számunkra a jelent, kitartásukkal, bölcsességükkel példát mutattak a mi generációnknak arra, hogyan alapozzuk meg egy újabb nemzedék jövőjét.

    Mindezért hálával, köszönettel és tisztelettel tartozunk.

    Ám az idősek világnapja csak egyetlen alkalom az évben, amikor kifejezhetjük megbecsülésünket, szeretetünket. Hálánk az év 365 napján a segíteni és tenni akarásban kell, hogy megnyilvánuljon, amikor odafigyelünk önökre és meghallgatjuk a most ünnepelt korosztályt.

    Az öregedő magyar társadalom új kihívásokat jelent önkormányzatunk számára is. Nekünk az a feladatunk, hogy idős embertársaink számára olyan életkörülményeket teremtsünk, melyek méltóak egy nyugodt, biztonságos időskorhoz.

    Az időseket, betegeket leginkább veszélyeztető világjárvány idején pedig különösen fontos szerepe van az odafigyelésnek. Ebben a nehéz helyzetben is számíthatnak ránk. Az önkormányzat, ahogyan tavasszal, úgy most is gondoskodik azokról az idősekről, akiknek szükségük van segítségre, támogatásra.

    A járvány nem csupán a hétköznapokba szól bele, felülírja ünnepeinket is. A kötelező óvintézkedések miatt idén sajnos nincs lehetőség arra, hogy a korábban megszokott módon, együtt ünnepeljünk. A vírus terjedésének csökkentése, valamint egészségünk védelme érdekében idén ősszel le kellett mondanunk arról, hogy köszöntsük az ezüst-, arany- és gyémántlakodalmukat ünneplő házaspárokat, valamint ezen az őszön zenés kulturális műsorral sem kedveskedhetünk a gyöngyösi időseknek.

    Habár a forma külső kényszer hatására változik, de az ünnep tartalma ettől függetlenül változatlan: október elseje nem csupán az idősek világnapja, hanem a szeretet és a megbecsülés ünnepe is egyben, amikor példát mutathatunk a jövő nemzedékének, hogy megtanítsuk őket a szépkorú generáció tiszteletére.

    Mindannyiuknak jó egészséget, tartalmas, aktív éveket, sok kellemes élményt kívánok!

    Hiesz György

    polgármester


    Közösségi funkciók