3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Veszélyhelyzet: újabb szabályok léptek életbe

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.11.04. szerda
 
Utoljára módosítva: 2020-11-04 17:37
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Az eddig bevezetett korlátozásokon túl újabb szigorításokat léptetett életbe november 4-től a kormány, a járványhelyzet fokozódása miatt.

     

    A veszélyhelyzet idején - a kötelező maszkviselés mellett - bevezették:

    - a kijárási korlátozást éjfél és 5 óra között.

    Ezalatt az idő alatt tilos utcára menni, kivéve, ha valaki munkavégzés, munkába járás, valamint életveszély, egészségkárosodás, súlyos kár veszélye esetén, vagy életvédelmi céllal hagyja el otthonát vagy tartózkodási helyét.

    - a rendszeres vagy alkalmi rendezvények megszervezését, és az azon való részvételt.

    Vonatkozik ez a koncertekre, a zenés-táncos programokra és a diszkókra, ahol nem biztosítják a résztvevők ültetését.

    - egyéb kulturális rendezvényeken, a színházakban, a mozikban és a sportrendezvényeken a nézőtéren csak minden 3. ülőhelyen lehet helyet foglalni, betartva a 1,5 méteres távolságot, továbbá közvetlenül egymás mögött nem ülhet a nézőtéren senki. A szünetekben, a létesítmény egész területén kötelező a 1,5 méteres távolságot betartani.

    - a muzeális intézmények, a könyvtárak és az egyéb közművelődési intézmények látogathatók a kötelező 1,5 méteres távolságtartás betartása mellett.

    - a díjmentes parkolást az ország egész területén

    A védelmi intézkedések betartásáról a szervező, az üzemeltető, illetve alkalmazottai kötelesek gondoskodni.

    A kormányrendeletben bevezetett szigorítások betartatását a rendőrség ellenőrzi és szankcionálja. A szabályszegőket először figyelmeztetik, majd 100 ezer forinttól egymillió forintig terjedő bírsággal sújthatják, továbbá ideiglenesen be is zárhatják a helyiséget, intézményt, vagy rendezvényterületet, esetleg zártkapus sportesemény elrendelhetnek el.

    A tömegközlekedés járatsűrítése Gyöngyöst nem érinti, miután a november 4-én életbe lépett kormányrendelet Budapesten és a megyei jogú városokban tette kötelezővé a szolgáltatás bővítését.

    Ha a műszaki feltételek és az utastájékoztatás teljesül, a tervek szerint november 16-tól új menetrenddel közlekednek Gyöngyösön a helyi járatok.

    Az új menetrendeket az önkormányzat a Volánbusszal történt egyeztetést követően tudja közzétenni.


    Közösségi funkciók