3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Gyertyagyújtással és karácsonyfával készül a város az ünnepekre

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.11.28. szombat
 
Utoljára módosítva: 2020-11-30 08:11
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    Már teljes pompájában várja az ünnepeket Gyöngyös karácsonyfája a Fő téren. A 12 méteres normann fenyő a hét közepén érkezett Visontáról. Az örökzöldre 700 dísz került, amelyekből több mint 300-at a Mátra Művelődési Központ (MMK) dolgozói készítettek. Az ünnepi hagyományok jegyében a betlehemi állatsimogatót is felállították a Fő téren, és vasárnap 17 órakor az adventi koszorún is meggyújtják az első gyertyát.

     
     

    Rendhagyó módon díszítették fel az idén a mindenki karácsonyfáját Gyöngyösön. A járványhelyzet miatt ez alkalommal nem az óvodások segítettek a faöltöztetésben, hanem a Mátra Művelődési Központ dolgozói, a csúcsdíszt pedig a katasztrófavédelem darus kocsijának segítségével helyezték fel a fenyő legtetejére.

    Nagy Andrea, az MMK-t üzemeltető Kulturális Nonprofit Kft. igazgatója elmondta: csaknem két hétig dolgoztak a kollégái azon, hogy bronz és aranyszínű fényes papírba csomagolják a hungarocell gömböket.

    A fa felöltöztetésében Szalmási Edit is segítségükre volt. A dekoratőr a díszek színvilágával kapcsolatban kiemelte: az aranyra azért esett a választásuk, mert ez a szín jelképezi leginkább a karácsonyt. Ezt a tradicionális színt pedig a manapság divatos rose gold-dal egészítették ki, de felkerültek a fára azok a díszek is, melyeket tavaly készítettek az óvodások.

    A hétszáz díszből így jutott a szökőkutakra és a szintén a Fő téren lévő adventi koszorúra is.

    Az ünnepi hangulat megteremtését a betlehemi állatsimogató teszi még teljesebbé. A szalmával bélelt házikó lakói a gyöngyösi állatkertből érkeztek.

    Fotó: Gyöngyösi TV

    Habár a Fő tér már ünnepi hangulatban pompázik, a koronavírus-járvány miatt az idei advent és karácsony más lesz, mint amit eddig megszoktunk – mondta Hiesz György polgármester hozzátéve: ha el is maradnak az élő koncertek, és a város által az ünnephez kapcsolódó hagyományos egyházi szertartások, a karácsonyi hangulatot a díszbe és fényekbe öltöztetett várossal sikerül megteremteni.

    A hagyományokhoz híven az ünnepre hangolódás jegyében advent első vasárnapján idén is meggyújtják Gyöngyös adventi koszorúján az első gyertyát.

    November 29-én, vasárnap 17 órakor a Fő téren a római katolikus egyház képviseletében Barta Márton káplán osztja meg gondolatait a résztvevőkkel, majd az adventi koszorú megáldása után Hiesz György polgármesterrel közösen meggyújtják a várakozást jelképező első gyertyát. Az eseményt a Gyöngyösi TV közreműködésével a város hivatalos Facebook-oldalán élőben közvetítjük.


    Közösségi funkciók