3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Továbbra is a Mátráért lobbiznak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.12.01. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Megújult az Önkormányzatok Mátrai Szövetségének (ÖMSZ) vezetősége. A közgyűlés elnöknek Hiesz Györgyöt, Gyöngyös polgármesterét választotta meg, akinek munkáját két társelnök is segíti.

     

    A szervezet Szamösvölgyi Péter, Gyöngyöspata egykori polgármesterének kezdeményezésére 1991-ben jött létre, hogy képviselje a mátrai települések érdekeit. Ahogyan az alapítás óta mindig, az Önkormányzatok Mátrai Szövetsége most is magába foglalja azokat a Heves és Nógrád megyei településeket, melyek elhelyezkedésüknél fogva kötődnek a Mátrához. Az ÖMSZ-nek jelenleg 51 tagtelepülése van.

    Az elmúlt 29 évben a szervezetnek három elnöke volt. A kezdetektől a 2000-es évek elejéig Szamosvölgyi Péter vezette a szövetséget, majd Hiesz György lett az elnök, akit Abasár egykori polgármestere, dr. Lénártné Benei Anikó követett az elnöki székben.

    A november végi tisztújítást a törvényi változások, továbbá az indokolta, hogy az ÖMSZ legutóbb választott vezetésének mandátuma december elsejével lejár. A szervezet új elnöke Hiesz György, Gyöngyös polgármestere lett, társelnöknek Schoblocher Istvánt, Jobbágyi polgármesterét, valamint Előházi Pétert, Mátraszentimre polgármesterét választották meg. A vezetőség tagja lett továbbá Fodor János, Visznek és Pintér Miklós Ervin, Szurdokpüspöki polgármestere.

    Megújult a szövetség felügyelőbizottsága is, melynek Siposné Fodor Judit (Nagyréde), Nagy Sándor (Recsk) és Berkes Balázs (Egyházasdengeleg) polgármester lett tagja.

    A közgyűlés a tisztújításon túl a jogszabályi változásoknak megfelelően módosította Szervezeti és működési Szabályzatát.

    Hiesz György elmondta: a szervezet továbbra is arra törekszik, hogy politikamentesen képviselje a Mátra érdekeit. Különösen fontos ez annak tükrében, hogy a Mátrát és a Bükköt kiemelt turisztikai térséggé nyilvánították.

    A szervezet az elmúlt években is sikerrel pályázott és számos szakmai tapasztalatszerző utat szervezett tagjainak. Az újonnan megválasztott elnök bízik abban, hogy a koronavírus-járványt követően folytatódhat a korábban megkezdett munka. Addig is zajlanak a pályázati előkészítések a mátrai térség turisztikai fejlesztése érdekében.


    Közösségi funkciók