3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Az orvosi ügyeletről és kitüntetésekről is döntöttek a képviselők

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.12.18. péntek
 
Utoljára módosítva: 2020-12-18 12:34
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli jogrend révén, a képviselők véleménye alapján ismét egy személyben döntött a december 15-i képviselőtestületi anyagok kapcsán Hiesz György polgármester.

     

    Elfogadta a képviselő-testület a Mátra Honvéd Kaszinó és a Gyöngyösi Kolping Család 2020. évi beszámolóját, és a két intézménnyel meghosszabbította közművelődési szerződését az önkormányzat. A Kaszinóval 2021. év végéig, míg a Kolpinggal június 30. napjáig. Utóbbi oka, hogy információk szerint a Kolping Házban 2021. nyarán teljes körű épületfelújítás kezdődik.

    Döntött a testület a következő nevelési évben indítható óvodai csoportok számáról is. A jelenleg 42 óvodai csoport helyett a tervek szerint 2021. szeptembertől 3 óvodában összesen 3 csoporttal lesz kevesebb, így összesen 39 óvodai csoport fog működni a városban. Elbocsátásokra nem lesz szükség, hiszen annyian vonulnak nyugdíjba, amellyel a megfelelő létszám biztosított lesz.

    Szintén elfogadták a városban működő óvodák és bölcsődék nyári zárva tartására vonatkozó javaslatot, mely szerint a Katona József úti Tagóvoda, az Epreskert Úti Tagóvoda, a Fecske Úti Tagóvoda, a Mesevár Tagóvoda és a Tündérkert Tagóvoda a 2021. évben június 21. és július 23. között tart zárva, míg a Platán Úti Tagóvoda, a Jeruzsálem Úti Tagóvoda, a Dobó Úti Tagóvoda és a Mátrafüredi Tagóvoda 2021. július 26. és augusztus 27. között nem fogadja a gyerekeket. A bölcsődék esetében a Dobó Úti Bölcsőde, a Dobó Úti Bölcsőde Jeruzsálem úti telephelye augusztus 2. és augusztus 27., míg a Visonta Úti Bölcsőde és a Visonta Úti Bölcsőde-Családi Bölcsőde június 28-tól július 23-ig tart zárva.

    Határoztak arról is, hogy egyebek mellett a járványhelyzetre való tekintettel és a háziorvosok kérésének eleget téve, március végéig marad Gyöngyösön a 24 órás orvosi ügyelet, 2021. április 1-től kezdődően azonban napi 16 órában, hétvégén, munkaszüneti- és ünnepnapokon továbbra is 24 órában működik majd a szolgáltatás.

    Ugyan határozott időre, de meghosszabbította a Gyöngyösi Televízió Nonprofit Kft. ügyvezetőjének szerződését a grémium. Pifkó Tamás megbízatása 2021. március 31-ig szól. A testület azért döntött így, mert a tervek szerint a költséghatékonyság érdekében a jövő év első negyedévében felülvizsgálják minden önkormányzati cég működését, és ha szükséges, megfontolják az esetleges cégösszevonásokat.

    Együttműködési megállapodást kötött a KLIK-kel az önkormányzat annak érdekében, hogy megoldódjon a Felsővárosi Általános Iskola tornatermének beázási problémája. Az iskolák ugyan az állam tulajdonát képezik, a felújítási és javítási munkálatok finanszírozásáról a KLIK-nek kell gondoskodnia. Az önkormányzat eddig is nyújtott pénzbeli támogatást az oktatási intézményeknek, így a balesetveszély megszüntetése érdekében a város most is beszáll a tető helyreállításába.

    Több önkormányzati tulajdonú ingatlan és terület eladásáról is döntött a képviselő-testület. Így eladásra kínálják a Batsányi J. utca melletti 1531/5 és 1531/6 hrsz ingatlant és területet, több a Mátrafüred Erdész utcában található ingatlant, a Délkálvárián található, több, mint 6 ezer négyzetméteres beépítetlen területet, illetve a 1771/2-7-ig hrsz-ú ingatlanokat. Az ezekből származó összegre – különösen a pandémia és az adómegvonások miatt – most még inkább szüksége van a városnak.

    Az év utolsó rendhagyó testületi ülésén számos kitüntetés odaítéléséről is voksoltak a képviselők. Az Év utánpótlás leány sportolója Pernyész Dorottya uszonyos úszó, az Év női sportolója Borbély Anett triatlonos, futó, az Év utánpótlás fiú sportolója Magda Boldizsár úszó, az Év férfi sportolója Mozsár Alex uszonyosúszó, az Év utánpótlás csapata a Vak Bottyán János Katolikus és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium sportlövő csapata, az Év csapata az Energia SC strandlabdarúgó csapata, míg az Év sportszakembere Bendiák István, a Bendiák Kyokushinkai Közhasznú Karate Sportclub elnöke, klubvezetője lett.

    Szintén döntöttek a Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért, Művészetekért és Közösségért kitüntetések odaítéléséről. A Gyöngyösi Fiatalok és Tudásért kitüntetésben Kupás Bendel Péter, a Berze Nagy János Gimnázium egykori tanulója, az ELTE Bolyai Szakkollégium tagja, a Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért kitüntetésben Safranka-Peti Zsófia táncművész, míg a Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért kitüntetésben Bogdán Noémi, a Berze Nagy János Gimnázium egykori tanulója részesült.

    Az idei évben Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetésben részesül Farkas István, a Vachott Sándor Városi Könyvtár igazgatója és a Black Jam Sportegyesület.

    Míg a Heves megyei Rendészeti és Közbiztonsági díj kitüntetésre a képviselő-testület dr, Zólyomi Gézát, a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjét terjesztik fel.


    Közösségi funkciók