3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Robbanás: komoly statikai probléma nem történt

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.01.07. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2021-01-07 19:10
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    A Verseny utcai tragédia kapcsán azonnal elindult az összefogás, az önkormányzat térítésmentesen bérlakásokat és anyagi segítséget ajánlott fel a robbanásban érintett lakásokban élőknek. A polgármester azt mondta, több vállalkozó és magánszemély is felajánlotta a támogatását, így étkezésben, szállításban is tudnak segíteni. A gyongyos.hu oldalon közzé tettek egy számlaszámot is, ahová a magánszemélyek felajánlásait várják. A szakértői vizsgálat alapján komoly statikai probléma nem keletkezett, a lakások kétharmadába legkésőbb csütörtökön visszaköltözhetnek a lakók.

     
     

    Figyeljünk az intő jelekre, és ha szükséges, többször jelezzük a problémát a hatóságok felé -hangsúlyozta Hiesz György polgármester. Mint megtudtuk, több jelzés is érkezett már a környéken élőktől, hogy zavartan viselkedik az a férfi, aki vélhetően a gázt kiengedve robbantotta fel a Verseny utcában a saját lakását. A polgármester szerint az elmúlt évek tapasztalatai szerint szükség lenne olyan törvénymódosításra, amely lehetővé tenné, hogy a pszichés problémákkal küzdő ön- és közveszélyes emberek ellen gyorsabban és hatékonyabban fel lehessen lépni.

    A Verseny utcai detonáció után azonnal elkezdődött a segítségnyújtás, az önkormányzat jelentős szerepet vállal a lakók támogatásában, egyebek között bérlakásokat ajánlott fel térítésmentesen.

    A lakások berendezését már el is kezdték a Gyöngyösi Sportfólió Kft. munkatársai. Az érintettek elhelyezésében a gyöngyösi campus igazgatója a diákhotelt is felajánlotta, Hiesz György azt mondta, egyelőre úgy tűnik, a bérlakások elégnek bizonyulnak. Az önkormányzat a város honlapján közzétett egy számlaszámot is, ahová a segíteni szándékozók felajánlását várják.

    A lakók a robbanást követően még visszamehettek az otthonaikba, hogy magukhoz vegyék értékeiket, ruháikat, és várhatóan a lakások többségébe legkésőbb csütörtökön visszatérhetnek, addig is a hatóság őrzi az épületet.


    Közösségi funkciók