3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Felkészült a város a havazásra

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.01.08. péntek
 
Utoljára módosítva: 2021-01-08 12:50
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    A meteorológiai előrejelzés szerint a hétvégén az Északi-középhegységbe is megérkezhet a tél. Gyöngyös önkormányzata felkészült az időjárás-változásra, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a városban biztonságosan lehessen közlekedni.

     
     

    A gyöngyösi önkormányzat által kezelt utak, valamint a belterületen telekhatártól 5 méteren túli járdák síkosságmentesítési feladatait a városi tulajdonban lévő Városgondozási Zrt. (VG Zrt.) végzi el a téli üzemeltetési terv alapján. A beavatkozás idejét és mértékét a városgazda jogosult elrendelni a szerződéses szolgáltató felé.

    - Figyelemmel követjük a meteorológiai előrejelzést, és indokolt esetben riasztást is kapunk, ha kritikusra fordul az időjárás. Ebben az esetben van lehetőség arra, hogy síkosság-mentesítést és hóeltakarítást kérjünk Gyöngyösön és Mátrafüreden. Minderre már az ősz folyamán felkészültünk. Ellenőriztük és felülvizsgáltuk a munkákhoz szükséges, rendelkezésre álló gépparkot – mondta Boros Vince városgazda hozzátéve: a mentesítést mindig a meteorológiai riasztási fokozatnak megfelelően rendeli el.

    A balesetveszély csökkentése érdekében elsőként a körforgalmi csomópontokat és a dombi városrészre vezető meredek útszakaszokat mentesítik a hótól és a jégtől. Ezután a nagyobb forgalmú belvárosi utakat, majd a közintézményekhez, az orvosi rendelőkhöz és a kórházhoz vezető utat tisztítja meg a VG. Zrt.

    A városgazda kiemelte: vannak a városban olyan főbb útszakaszok, amelyek nem önkormányzati, hanem állami tulajdonban vannak. Egyebek között ilyen a Kossuth, a Vachott Sándor, a Petőfi, valamint az Egri út egy része, illetve a 3-as számú főút és a Mátrába vezető 24-es út. Ezek tisztításáról a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek kell gondoskodnia.

    Az utak síkosság- és hómentesítése mellett az önkormányzat gondoskodik egyebek között a járdák, a buszvárók és a gyalogátkelőhelyek előtti járdaszakaszok biztonságáról.

    Boros Vince hangsúlyozta: a lakosok is sokat tehetnek annak érdekében, hogy a városban lévő járdák járhatóak legyenek. Az ingatlan tulajdonosának vagy bérlőjének a feladata az ingatlan megközelítésére szolgáló járdaszakaszt a telekhatártól számított legalább 5 méteres szélességben megtisztítani. Ha valaki nem tesz eleget a kötelezettségének, és az ingatlannál emiatt baleset történik, a kártérítés az ingatlan tulajdonát vagy bérlőjét terheli. Minderről az önkormányzat levélben is tájékoztatta már az ingatlan-tulajdonosokat, a városrendészet közreműködésének jóvoltából mintegy kétezer postaládába jutott el a hivatal felhívása.

    Amennyiben valaki idős kora vagy betegsége miatt a síkosságmentesítésre vonatkozó kötelezettségeket nem tudja teljesíteni, forduljon a városgazdához (70/866-9567; boros.vince@gyongyosph.hu).


    Közösségi funkciók