3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Idén is díszpolgárt választ a város

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.02.01. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2021-02-02 09:46
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    Március 1-jéig lehet javaslatot tenni arra, idén ki kapja meg a díszpolgári címmel járó Pro Civitate díjat, valamint, hogy kik legyenek azok a pedagógusok, akiket városi kitüntetéssel ismer el az önkormányzat. A javaslatokat már elektronikus úton is be lehet nyújtani.

     
     

    FELHÍVÁS

    A PRO CIVITATE kitüntetés Gyöngyös Városi

    Önkormányzat által alapított legrangosabb elismerés. A kitüntetés olyan személyeknek és közösségeknek ítélhető oda, akik több éven keresztül kimagasló munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város jelentős fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez.

    A kitüntetésre való felterjesztés határideje: 2021. március 1.

    A kitüntetésre javaslatot tehet: bármely gyöngyösi választópolgár, a képviselő-testület bármely bizottsága, gyöngyösi székhelyű, illetve tevékenységét részben vagy egészben Gyöngyösön kifejtő civil vagy gazdálkodó szervezet, valamint alapítvány, a gyöngyösi nemzetiségi önkormányzatok.

    A Pro Civitate kitüntetésből közösségek részére legfeljebb évente egy, egyének részére évente legfeljebb kettő adományozható.

    A GYÖNGYÖS VÁROS ÉRDEMES PEDAGÓGUSA elnevezésű kitüntetés azon személyeknek adományozható, akik Gyöngyösön a gyermekek és tanulók fejlődése érdekében hosszú időn át kiemelkedő pedagógiai tevékenységet folytattak.

    A kitüntetésre való felterjesztés határideje: 2021. március 1.

    A kitüntetésre javaslatot tehet: bármely gyöngyösi választópolgár, a képviselő-testület bármely bizottsága, gyöngyösi székhelyű, illetve tevékenységét részben vagy egészben Gyöngyösön kifejtő civil vagy gazdálkodó szervezet, valamint alapítvány, intézményfenntartók, intézményvezetők, pedagógusok, iskolaszékek, intézményi tanácsok, érdekképviseletek, az intézményi diákönkormányzatok, a gyöngyösi nemzetiségi önkormányzatok.

    A kitüntetésből évente legfeljebb három adományozható. A díj egy óvodapedagógus, egy általános/alapfokú művészeti iskolában tanító pedagógus és egy középiskolában/felsőfokú oktatási intézményben oktató pedagógus részére kerülhet odaítélésre.

    A részletes feltételeket és a kitüntetéssel járó elismerések leírását Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete tartalmazza, mely a www.gyongyos.hu honlapon megtalálható.

    Az írásba foglalt, indokolással ellátott javaslatokat, melyek tartalmazzák a felterjesztő elérhetőségét, mindkét esetben Hiesz György Polgármesternek címezve lehet benyújtani a Gyöngyös Városi Önkormányzat címén (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.) vagy elektronikusan a hiesz.gyorgy@hivatal.gyongyos.hu e-mail címen, a fent megjelölt időpontig.


    Közösségi funkciók