3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Elkezdődik a felrobbant lakás kitakarítása

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.02.05. péntek
 
Utoljára módosítva: 2021-02-05 10:47
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  Újabb összefogásnak köszönhetően a hétvégén kitakarítják a Verseny utcában felrobbant lakást, így megszűnhet a tarthatatlan, orrfacsaró bűz az ingatlanban.

   
   

  Gyöngyös Város Önkormányzata Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóságának közreműködésével sikerült felkutatni a január 6-ai szerencsétlenségben elhunyt férfi rokonait, akik vállalták a lakás kitakarítását. Az NHSZ hulladékszolgáltató két darab konténert ajánlott fel ingyenes - melyek pénteken érkeznek a Verseny utca 8. szám elé, és várhatóan hétfőn szállítják el őket -, a lakásból kidobott lom és szemét lerakásának költségeit pedig a gyöngyösi önkormányzat vállalta magára.

  A tervek szerint szombat reggel kezdődő munkákban főként az elhunyt rokonai vesznek részt, de néhány lakó is jelezte, hogy besegít az áldatlan állapotok megszüntetésében.

  A társasházban, illetve a detonációval érintett lakásokban jelentős károk keletkeztek. A biztosítók mellett az önkormányzat is igyekszik kivenni a részét a károk enyhítéséből. Az azonnali gyorssegélyen túl a helyhatóság az állampolgárok segítségét kérte. Az önkormányzat életre hívott egy számlaszámot, amelyen több, mint 415 000 Ft adomány gyűlt össze, melyet felújításra fordíthat a társasház. Emellett a képviselő-testület módosította a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendeletét, amely a hasonló okok miatt nehéz helyzetbe került állampolgároknak hathatósabb megsegítésére szolgál. Az egyedülálló rendelet révén akár már elemi károk enyhítésére is kérhető rendkívüli települési támogatás, melynek összege akár több százezer forint is lehet.

  A Verseny utcában történt tragédia kapcsán, már az első pillanatban példaértékű összefogás született. Az önkormányzat, a Városrendészeti Igazgatóság, a helyi polgárőrök, a hatóságok, a társasházkezelő és számos helyi vállalkozó azonnal a bajba jutottak segítségére sietett. Gyöngyösön nem ez volt az első eset, hogy mentális problémával küzdő személy miatt történt tragédia. Éppen ezért Hiesz György polgármester többször hangsúlyozta, hogy törvénymódosításra lenne szükség, hiszen a megfelelő jogszabályokkal az év eleji tragédia megelőzhető lett volna.


  Közösségi funkciók