3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Péntekig lehet véleményezni a költségvetést

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.02.10. szerda
 
Utoljára módosítva: 2021-02-10 12:57
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Február 12-ig véleményezhetik a gyöngyösiek a város idei évi első fordulós költségvetés-tervezetét. A veszélyhelyzet miatt a büdzséhez kapcsolódó közmeghallgatás elmarad, azonban a javaslatokat e-mailben fogadja az önkormányzat.

   
   

  Közszemlére bocsátották a város honlapján Gyöngyös első fordulós költségvetését, melynek tervezését rendhagyónak nevezte Kovács Róbert pénzügyi igazgató, aki kifejtette: a pandémia számos olyan kérdést generált, melyekre még nem tudják a választ.

  Nagyon sok a bizonytalansági tényező és a kockázati elem, emiatt nagy tartalékképzéssel szeretnék elejét venni a váratlan helyzeteknek - tette hozzá a szakember, aki szerint elképzelhető, hogy így is újra kell majd gondolni a terveket.

  - Az első fordulóra mintegy 12 milliárd forint mérlegfőösszegű költségvetést terjesztettünk a polgármester és a képviselő-testület elé. Ez a tavalyinál egy kicsivel alacsonyabb. A szokásos feladatainkon kívül a költségvetés nagyságrendjét befolyásolja egyebek között, hogy milyen típusú, és többségében európai uniós vagy pályázati forrásból megvalósuló fejlesztés zajlik majd idén - mondta Kovács Róbert, a Pénzügyi és Költségvetési Igazgatóság pénzügyi igazgatója.

  Ebben az évben is elsőbbséget élveznek az európai uniós támogatásból megvalósuló beruházások, ezek összértéke 2,7 milliárd forint. Ilyen például az északnyugati városrész rehabilitációja, az Aktívház kialakítása, a Jeruzsálem Úti Bölcsőde és Óvoda felújítása, valamint egy új ipari park létrehozása.

  Az idei költségvetés másik prioritása, hogy elkezdik a felkészülést a 2021-27-es ciklusban megnyíló európai uniós pályázatokon való részvételre is.

  A képviselő-testület minden évben két lépcsőben fogadja el a város költségvetését. Az első fordulót követően van lehetőség arra, hogy a tervezetet a lakosság is véleményezze egy közmeghallgatáson. Ez azonban idén a járványhelyzet miatt elmarad.

  Ettől függetlenül a költségvetés első fordulós anyagát a város honlapján közszemlére bocsátották, és elektronikus úton várják a lakossági véleményeket.

  A javaslatokat a Pénzügyi és Költségvetési Igazgatóság fogadja a közszemle ideje alatt, február 12-ig, a kovacs.robert@gyongyosph.hu e-mail címen. A város végleges költségvetését február végén fogadják el.

  A költségvetés tervezetét letöltheti a kapcsolódó dokumentumok közül.


  Közösségi funkciók