3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A kormánypropaganda megint lenézi a gyöngyösieket

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.02.10. szerda
 
Utoljára módosítva: 2021-02-10 19:54
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Újabb hazugsággal igyekszik megtéveszteni a gyöngyösieket a kormánypropaganda, amibe beszállt a térség országgyűlési képviselője is. Sajnálatos, hogy Horváth László csak akkor foglalkozik választókörzetének legnagyobb településével, mikor torz információkon alapuló híreket kell terjeszteni, ahelyett, hogy végre végezné a dolgát.

     

    Lassan egy éve, hogy a koronavírus teljes egészében átírta a mindennapokat, az önfeledt szórakozás helyébe a megtartóztatás és a védekezés került. Hónapok óta az tapasztalható, hogy a kormány nemhogy segítené az önkormányzatokat, de az ellenzéki városokat folyamatosan sarcolja. A koronavírus elleni védekezésben ezidáig néhány fertőtlenítő szereket tartalmazó szállítmányon kívül semmiféle segítséget nem kapott Gyöngyös Város Önkormányzata, de ami a legfontosabb, az itt élők sem. Nem bocsátottak rendelkezésre a védekezéshez szükséges maszkokat, nem biztosítottak lehetőséget tünetmentesek tesztelésre. Ezzel szemben a gyöngyösi önkormányzat saját költségvetéséből és a társadalmi felajánlások egy részének felhasználása révén már több, mint 16 millió forintot fordított arra, hogy megvédje az itt élőket. A gyöngyösi önkormányzat biztosítja térítésmentesen a Gyöngyösi Mentőállomás részére azt a helyiséget, ahol a szakemberek el tudják végezni a tüneteket produkálók esetében az elrendelt PCR-teszteket, mivel az államtól a feladatot megkapták, csak az ahhoz szükséges infrastruktúrát és forrást nem.

    A gyöngyösi önkormányzat elérhetővé tett egy kedvezményes tesztelési lehetőséget, amelyhez helyiséget - annak összes költségével -, folyamatos fertőtlenítést, adminisztrációt és számlázást biztosított. Ezek hiányában ugyanis még drágább lett volna a szolgáltatás. Az önkormányzat a szolgáltatásért cserébe minimális hasznot könyvelhetett el, alkalmanként minden tesztelő után 12 forint 70 fillért tehetett zsebre, amely az átlag alkalmankénti 15 fő esetében nagyjából 190 Ft.

    Ez a típusú tesztelési lehetőség kifejezetten azoknak a tünetmentes állampolgároknak volt meghirdetve, akik saját és családjuk egészsége érdekében szerették volna tudni, hogy fertőzöttek vagy sem. Ilyen típusú tesztelésre legközelebb Budapesten van lehetőség, magasabb áron, mivel az állam nem biztosította ezt a szolgáltatást. Fontos, hogy a Gyöngyösön is igénybe vehető teszteket egészségügyi szakszemélyzet végzi el és értékeli ki, amelynek költsége megjelenik a tesztelés árában. A szolgáltatás ugyanis nem csak a teszt megvásárlását jelenti, hiszen az eredményről hivatalos dokumentumot állítanak ki.

    A mindenki számára elérhető, több mint hétezer forintos gyógyszertári tesztek, amelyek csak tüneteket észlelők esetében mutatják ki az esetleges Covid-fertőzést, január második felétől kaphatók. Fontos azonban, hogy ezekről semmiféle hivatalos papírt nem kap a tesztet elvégző.

    De nem csak az önkormányzat került a hazugságok célkeresztjébe, a kormányközeli médiagépezet attól sem riad vissza, hogy független cégek jó hírét sértse meg. Minden tisztességes állampolgár esetében előfordul, hogy egy csekk elkavarodik, esetleg késve fizeti be, ez cégekkel is előfordul. Az ő esetükben a könyvelőváltás okozta a félreértést, ami miatt végrehajtást rendeltek el ellenük, amit néhány hét után megszüntettek. A tíz éve működő cég nemhogy késve fizet, hanem jogkövető adózó.


    Közösségi funkciók