3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Erdei lakópark és ipari park is épül

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.02.16. kedd
 
Utoljára módosítva: 2021-02-16 16:20
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    A nagy befektetői érdeklődésre tekintettel már az év elején módosítani kell Gyöngyös új településrendezési tervét, amit tavaly októberben fogadott el a képviselő-testület, és 2020 év végén lépett életbe. A fejlesztő beruházások Gyöngyöst és a Mátra azon részét is érintik, melyek közigazgatási szempontból a városhoz tartoznak.

     
     

    Közel 45 hektárnyi gyöngyöshalászi területtel bővült az az új gyöngyösi iparterület, melyet a Déli Külhatár út mellett alakítanak ki. Az alig egy hónapja Gyöngyöshöz került, még mezőgazdasági hasznosítású területre egyelőre nincs gyöngyösi építési szabályozás. Az önkormányzat már elkezdte a tervezőmunkát annak érdekében, hogy az ingatlant iparterületként lehessen hasznosítani.

    A képviselő-testület előbb a volt mátrafüredi strand telkét, majd két másik szomszédos önkormányzati telket adott el tavaly egy ingatlanfejlesztő cégnek pályázat útján. A vállalkozó további magán földrészleteket vásárolt meg annak érdekében, hogy a fejlesztési területet növelje. A közel kéthektáros ingatlan kialakításához és egységes beépítéséhez, azonos telekalakítási és beépítési szabályozásra van szükség, amit a rendezési terv módosításával lehet elérni. Ennek megkezdéséről született döntés januárban. Így néhány hónap múlva rendelkezésre állnak majd a jogi feltételek egy színvonalas erdei lakópark kialakításához.

    A mátraházi Hotel Ózon Residence alig tíz éve nyitotta meg kapuit, de már bővítik és felújítják. A fejlesztéshez úgy kell megnövelni a meglévő területet, hogy az építkezés ne menjen a buja erdei környezet rovására. Erre való a településfejlesztési és -rendezési terv, amely széles körű egyeztetéssel, vagyis a nyilvánosság teljes bevonásával biztosítja az ember és a természet összhangját. Ennek megkezdéséről is januárban született döntés.

    A fejlesztő beruházásokhoz kapcsolódóan várhatóan még év első felében megtörténik a város rendezési tervének módosítása.

    A 2020. december 1-jén hatályba lépett Gyöngyös településrendezési eszközeinek dokumentációja megtekinthető itt, továbbá nyomtatott formában a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Ügyfélszolgálatán (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.).


    Közösségi funkciók