3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Építészhallgatók innovatív tervei hoznak fiatalos lendületet Gyöngyösnek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.02.16. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának hallgatói érkeztek Gyöngyösre múlt hét csütörtökön. A látogatás célja az volt, hogy egy városi séta keretén belül megismerjék azokat a városi létesítményeket, amelyek áttervezésével a fiatalok új lendületet hozhatnak a városi infrastruktúrába. Az egyetemistákkal tartott Németi László, Gyöngyös főépítésze és Dr. Lénártné Benei Anikó, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

     
     

    A séta során kiemelt helyszín volt a vasúti pályaudvar, amely a folyamatosan csökkenő utaslétszám miatt már okafogyottá vált. Németi László a városi televíziónak elmondta: egy hat és fél hektáros területről van szó, amely új színfoltja lehet Gyöngyösnek, véleménye szerint a vasúti pályaudvar helyén akár egy fiatalos lakónegyed is létesülhetne. A városfejlesztési tervek célja az lenne, hogy a fiatalok számára is élhető, érdekes hely legyen Gyöngyös és kevesebben költözzenek innen a fővárosba.

    Az egyetemisták a város adottságai mellett megismerték azt a korábbi városfejlesztési tervet, amely az úgynevezett intermodális csomópont létrehozását tartalmazza, ami a buszpályaudvar és a vasúti pályaudvar összevonását jelentené. Hiesz György polgármester- aki a városháza dísztermében fogadta a fiatalokat- elmondta: régi terv, hogy megépüljön egy intermodális csomópont, ezzel pedig szabaddá válna a vasútállomás és a környéke. Egy olyan szabad területtel gazdagodna a város, amelyen számos fejlesztés valósulhatna meg.

    A városvezető arra vár ötleteket az építészhallgatóktól, hogyan lehet élhetővé tenni a várost. A klímaváltozás figyelembevételével, úgynevezett zöldfolyosók kialakításától kezdve az új kerékpárutakon át, egészen az Európai Uniós pályázatokig – minden ötletre kíváncsi az önkormányzat, ahogy a polgármester fogalmazott, a fiatalok megtartása érdekében, minden friss mérnöki gondolat jól jöhet.

    Az építészhallgatók így a következő félévben Gyöngyös innovációs tervein dolgoznak majd.


    Közösségi funkciók