3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Biztató ígéretek a közbiztonság javítására

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.02.17. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Papp Károllyal, a Belügyminisztérium belbiztonsági államtitkárával egyeztetett Kévés Tamás alpolgármester, a találkozója témája Gyöngyös közbiztonsági helyzete volt.

     

    A városvezető korábban levélben kereste meg Pintér Sándor belügyminisztert azt kérve, hogy nyújtson segítséget a városban működő rendőrkapitányság eredményesebb működéséhez. Mint Kévés Tamás levelében fogalmazott: az elmúlt időszak tapasztalatai alapján az érezhető, hogy a rendőrség valamiért nem képes olyan hatékonysággal ellátni feladatát, mint tette azt a korábbi években. Felerősödtek a lakossági panaszok, melyeket több esetben helytelenül az önkormányzatra zúdítanak a városlakók. Emellett tény, hogy a Gyöngyösi Városrendészet megtesz minden tőle telhetőt a város közbiztonságának javítása érdekében, igyekszik minden létező módon és eszközzel segíteni a helyi rendőrség munkáját. A rendelkezésre álló statisztikák alapján kijelenthető, hogy Gyöngyös bűnügyileg fertőzöttnek mondható. Tapasztalataink alapján ezzel szemben viszont érezhetően kevés a rendőr a városban. Tudjuk, hogy többletfeladatok terhelik az állományt, mint például határvédelem, illetve a karanténban lévők ellenőrzése, de ennek elszenvedője nem lehet a város.

    A találkozón a felek egyetértettek abban, hogy a rendőrség feladata a törvények betartatása. A bűnmegelőzésben, a közbiztonság javulásában pedig jelentős szerepe van többek között az egyénnek, a családnak, a pedagógusoknak és a civil szervezeteknek is. Kévés Tamás úgy vélte, mindezek mellett hathatósabb és szigorúbb törvényekre lenne szükség, amelyek megalkotása már a parlament feladata.

    Az informális találkozó eredményesen zárult, több pozitív ígéretet is kapott a város, amely arra irányul, hogy a következő években minden évben igyekeznek bővíteni a helyi rendőri állományt. Ez hozzájárulhat ahhoz, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzete javuljon, a bűncselekmények száma pedig csökkenjen.


    Közösségi funkciók