3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Környezetvédelmi akció - szemétszedés és patkányirtás

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.03.02. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    Több köbméter szemetet sikerült összegyűjteni pénteken a Víg utcában tartott környezetvédelmi akció keretében. Kettő 5 köbméteres konténer telt meg, amelyeket a mai napon elszállítanak. A szemétszedési akció egy pályázat részeként valósult meg, melyet Gyöngyös önkormányzata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösen valósított meg.

     
     

    Az illegális szemétlerakók megszüntetése, hulladék összeszedése éves szinte több millió forintjába kerül a városnak. A szemetelők és illegális szemétkupacok felderítésében jelentős szerepet vállal a Gyöngyösi Városrendészet, amelynek a munkáját a városban közel száz térfigyelő kamera segíti. Az egyenruhások tapasztalatai szerint azokon a területeken, ahol működik térfigyelő kamera, jelentősen csökkent a szemetelés, így viszont a kamerák által nem látott helyeken szaporodik a hulladék, amit rendszerint éjszaka raknak le. A területen folyamatos a járőrözés, amennyiben jogellenes cselekményt észlelnek, minden esetben intézkednek. Tettenérés esetén 5-től 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot szabhatnak ki, kamerás észlelések esetén utólagos felderítés során tesznek feljelentést a rendőrségen. A nem fizető szabálysértők a felhalmozott összeget közmunka keretében dolgozzák le vagy börtönben ülik le.

    A szemét magával vonz újabb problémákat. Ezeken a területeken fokozottan megjelennek a patkányok. Éppen ezért az északnyugati városrészen szervezett hulladékgyűjtéshez kapcsolódva az önkormányzat megrendelésére a Fuvaros és Verő út csatornáiba patkányirtó szert helyeztek ki. Márciusban folytatódik a rágcsálók gyérítése a most kimaradt utcákban.


    Közösségi funkciók