3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Sportegyesületeket és fiatalokat is segít az önkormányzat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.03.05. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    Februárban a képviselő-testület egyebek között arról is döntött, hogy utólag jóváhagyja egy, a családi házas övezetben élő ingatlantulajdonos engedély nélkül kialakított parkolójának megépítését. Az eset kapcsán az önkormányzat arra kéri a lakosságot, ha valaki gépkocsibejárót vagy parkolót szeretne kialakítani, azt a munkálatok megkezdése előtt jelezze a hivatalban, ahol egyszerű és gyors ügyintézéssel segítenek mindenkinek.

     
     

    Közösségi tér a Dombon

    A helyi Gyöngyszöv ÁFÉSZ-szal kötött megállapodás értelmében az önkormányzat területet biztosít a dombi városrészen lévő élelmiszerüzlet bővüléséhez. A területért cserébe felajánlották a városnak azt az üzlet mellett lévő 90 négyzetméteres oktatási épületet, ahol már egy bankautomata is üzemel. Később itt egy közösségi teret alakít ki az önkormányzat a Dombon élők számára.

    Szerződést módosítottak

    Módosították a kékestetői sípályára vonatkozó bérleti szerződést, tekintettel arra, hogy az üzemeltetőnek évek óta komoly problémákkal kell szembesülnie részben a klímaváltozás miatt, részben a szűkös vízkapacitás és a természetvédelmi előírások miatt, így a tervezett beruházásokat nem tudta megvalósítani. A vállalkozó nehéz helyzetét méltányoló kedvezményes bérleti konstrukció mindaddig érvényben marad, amíg ismertek nem lesznek a Mátra-Bükk mint kiemelt turisztikai régióra vonatkozó állami támogatás részletei.

    Visszaadják a bérleti díj felét

    Továbbra is támogatásban részesülnek a TAO-juttatásból bérleti díjat fizető sportegyesületek. Eszerint a Gyöngyösi Atlétikai Klub, a Gyöngyösi Alligátorok Club, a Gyöngyösi Kézilabda Klub, a Gyöngyösi Energia SC és a Gyöngyösi Röplabda SE több mint 11,6 millió forintos támogatásban részesül, miután az általuk használt sportlétesítmény bérleti díjának csak a felét kell megfizetniük.

    Parkosítást kérnek a parkolókért

    A testület utólag jóváhagyta egy, a családi házas övezetben élő ingatlantulajdonos engedély nélkül kialakított parkolójának megépítését. Az eset kapcsán az önkormányzat arra kéri a lakosságot, ha valaki gépkocsibejárót vagy parkolót szeretne kialakítani, például zöld terület felhasználásával vagy nyílt árok lefedésével, azt a munkálatok megkezdése előtt jelezze a hivatalban, ahol egyszerű és gyors ügyintézéssel segítenek mindenkinek. Az engedélyezés feltétele, hogy a tulajdonos vállalja a beépített terület gondozását, például az áteresz tisztítását, zöld terület kialakítását vagy parkosítást.

    Ingatlant és tulajdonrészt értékesítettek

    Értékesítette a testület a mátrafüredi Parádi úti „büfésor” mögött lévő 155 négyzetméternyi területét, miután az üzlettulajdonosok egyike élt azzal az ingatlanvételi lehetőséggel, melyre minden ott tevékenykedő vállalkozónak is lehetősége van. A tulajdonosváltás segíthet abban, hogy a büfésor környezete is rendezettebb legyen.

    Értékesítette a testület a Terra-Vita Környezetgazdálkodási Kft.-ben lévő önkormányzati tulajdonrészt. Az üzletrészt a többségi tulajdonos 7 millió 290 ezer forintért vásárolta meg.

    Ösztöndíjjal segít a város

    A képviselők felülvizsgálták annak a felsőoktatási tanulmányi ösztöndíjpályázatnak a jogosultságát, mellyel a város azokat a fiatalokat támogatja, akik felsőfokú tanulmányaik alatt anyagi segítségre szorulnak. A szerződés szerint a tanulmányok idejére járó havi támogatásért cserébe a hallgatók vállalják, hogy az önkormányzatnál, intézményeinél vagy annak cégeinél annyi évig végeznek munkát, ahány évig ösztöndíjban részesültek.

    Elfogadták a beszámolókat

    A képviselő-testület elfogadta a Vachott Sándor Városi Könyvtár elmúlt évéről szóló szakmai beszámolót. Sokáig a Mátra Művelődési Központ részeként működő intézmény 2017-től ismét önállóan tevékenykedik. A tájékoztatóból kiderült, hogy a bibliotéka szép, tartalmas szakmai munkát végeztek, mind a könyvtári tevékenységben, mind a helytörténettel kapcsolatban.

    Elkészült a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. idei munkaterve, ám az elképzelések megvalósítását jelentős mértékben befolyásolja a járványhelyzet, miután nem tudni, mikor nyithat újra a Mátra Művelődési Központ, mikor indulhatnak el az általuk szervezett programok.

    Nyáron és év végén tartanak szünetet

    Évek óta bevett gyakorlat, hogy egyebek között a szabadság-felhalmozódás elkerülése érdekében igazgatási szünetet tart a polgármesteri hivatal. Idén két alkalommal, a július 19-30., valamint a december 20-31. közé eső munkanapokon szünetel majd az ügyfélforgalom a gyöngyösi hivatalban. A veszélyhelyzet miatt jelenleg sincs lehetőség személyes ügyintézésre, a hivatal munkatársait elektronikus vagy postai úton lehet elérni hivatalos ügyben.


    Közösségi funkciók