3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Jelentős fejlesztések a 8-as körzetben

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.03.10. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    Egyebek mellett út- és járdafelújítás, parkolóépítés és szemétgyűjtő edények kihelyezése is szerepel az idei tervek között.

     
     

    A megszorítások és szűkös költségvetési év ellenére számos olyan beruházás valósul meg Gyöngyösön, amely az itt élő állampolgárok biztonság- és komfortérzetét növeli. A 2021-es büdzsé mintegy 100 millió forint értékben tartalmaz fejlesztési forrást, amelyből a város minden részén valósulnak meg beruházások. A nyolcas választókörzetben 17 millió forint értékű fejlesztés valósul meg idén. Dr. Szén Gabriella, a körzet képviselője elmondta: többek között szemétgyűjtő edényeket helyeznek ki a Bajcsy Zsilinszky utcában és az Angyal utcában. A Szövetkezet utcában már tavalyelőtt elindultak a felújítások, itt akadálymentesített lépcsősorok épülnek egy hároméves projekt keretében, ezek a munkálatok idén zárulnak. Az Angyal utcában elkezdik az útjavítási munkákat, a járdafelújításban pedig az ott működő vállalkozások is részt vesznek majd. A Pesti út 21-29 közötti területen hét új gyeprácsos parkoló épül, és további hat parkoló épülhet ezen a területen a jövő évben.

    A fejlesztések révén szintén a Pesti úton, az 1-9. számhoz tartozó lakótömb előtt úgynevezett ívkorrekciót hajtanak végre, annak érdekében, hogy a nagyobb járművek, mint például a szemétszállító, tűzoltóautó, mentőautó könnyebben és biztonságosabban tudjon közlekedni. Ez az engedélyeztetési eljárás és a kivitelező kiválasztása után, akár már nyár végére megvalósulhat.

    Természetesen a munka megkezdése előtt a kivitelező értesíti majd a lakosságot arról, hogy mikortól nem lehet behajtani a területre. A munkálatok ideje alatt a parkolást a háztömb túloldalára szóló ideiglenes engedéllyel tervezik megoldani.


    Közösségi funkciók