3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Változott a gépjármű- és helyi adók befizetésének határideje

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.03.17. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    A 2021-es év több szempontból is rendhagyó, és az előző években megszokottól eltérő helyi adót és gépjárműadót egyaránt érintő változást hoz, hozott, melyekre ezúton is fel szeretnénk hívni figyelmüket.

     

    A helyi adóról szóló rendelet az I. félévi magánszemélyek kommunális adója és az építményadó tekintetében is új fizetési határidőt írt elő, ugyanis a korábbiakban megszokott március 15. helyett egy hónappal később, április 15-ig lehet pótlékmentesen megfizetni a lakástulajdon, lakásbérlemény, illetve az építményadó-köteles adótárgyak (ideértve a gépjárműtárolót is) után esedékes adót. Az erről szóló értesítéseket a magánszemély adózók postai úton, a vállalkozók elektronikusan már megkapták, de az adó megfizetésére még közel 30 nap áll a rendelkezésükre. A befizetés magánszemély adózók esetében továbbra is történhet az értesítő mellé csatolt postai utalványon (csekken) keresztül, de a veszélyhelyzetre tekintettel inkább az értesítőben megadott adóbevételi számlára történő átutalást javasoljuk. A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett vállalkozók kizárólag átutalással teljesíthetik az adófizetési kötelezettségeiket.

    A gépjárműadó tavaly óta már teljes egészében állami bevétel, újdonság azonban, hogy 2021. január 1-től az adóztatási feladatok is átkerültek az állami adóhatósághoz, így a gépjárműveket terhelő adóról az értesítést – határozat formájában – is az állami adóhatóságtól kapják meg a tulajdonosok, és a befizetést is a NAV által megadott számlára kell teljesíteni ugyancsak 2021. április 15-ig.

    Amennyiben a leírtakkal, vagy más helyi adót érintő kérdésük van kérjük forduljanak hozzánk bizalommal, segítünk. Amennyiben kérdésüket el akarják juttatni a helyi adóhatósághoz kérem az elsősorban írásban tegyék meg, hiszen a veszélyhelyzet és a koronavírus 3. hulláma miatt az adóügyi dolgozók is csak korlátozott időtartamban és létszámban tartózkodnak a Városházán.

    Postacím:

    Pénzügyi és Költségvetési Igazgatóság

    3200, Gyöngyös Fő tér 13.

    Illetve kérdés esetén az igazgatóság munkatársai telefonon is állnak rendelkezésükre, az elérhetőségek itt megtalálhatók.


    Közösségi funkciók