3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Több száz millió forintos fejlesztés valósul meg a 2-es körzetben

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.03.17. szerda
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    Új parkolók, közösségi ház, járdafelújítás és további térfigyelő kamerák kihelyezése szerepel egyebek mellett az idei tervek között a 2-es körzetben.

     
     

    Egy 500 millió forint értékű TOP-os pályázat keretén belül a Vargák tere és a Sárosi utca aszfaltburkolatot kap, járda épül, fejlesztik a közvilágítást, és megvalósul a csapadékvíz-elvezetés is. Továbbá szintén ennek a pályázatnak a keretében újul meg a Haller-kastély egy része, hat Szép utcai ingatlant újítanak fel, illetve épül egy közösségi ház is - mondta Kévés Tamás, a körzet képviselője.

    A körzetben természetesen saját forrásból is valósulnak meg beruházások. Egyebek mellett kiszélesítik a Kont Bíró utca egy részét, rendbe teszik a Recski utca páratlan oldalán a járdát, amely jelenleg balesetveszélyes. A korábbi években a Forrás utcában, idén pedig a Sziget utcában tíz autó parkolására alkalmas gyeprácsos parkoló épül.

    Az egész városban rendkívül fontos a közbiztonság javítása, a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése. Ám vannak a városban olyan területek, ahol kiemelten fontos a visszatartó erő. Ilyen például a térfigyelő kamerák jelenléte.

    A városban már több, mint 100 térfigyelő kamera működik. Kévés Tamás úgy véli, ezek hasznosak, hiszen javítják a közbiztonságot, és a szabálytalanságok is azonnal láthatóvá válnak. Idén pedig tovább nőhet a kihelyezett kamerák száma. Hármat ebből az önkormányzat finanszíroz, hatra pedig pályázatot adtak be.

    A képviselő azt mondta, a szűkös költségvetés miatt néhány terv idén nem valósul meg, de bízik abban, hogy a következő években azokra is sor kerül. Mint fogalmazott, addig, ameddig a zsellérközökbe a gáz gerincvezetékét, illetve a vizet szolgáltató régi ólomcsöveket nem cserélik ki korszerű csövekre, addig fölösleges utcát építeni.

    A körzetet is érinti idén az elkerülő út építésével betervezett belvárosi utak felújítása. A kormányzati ígéret szerint többek között a Petőfi és a Vachott Sándor utcát is érinti majd a munka. Így remélhetőleg a lakosok jobb minőségű utakat használhatnak a jövőben.


    Közösségi funkciók