3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Gyöngyösön továbbra is tilos a zöldhulladék-égetés

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.03.20. szombat
 
Utoljára módosítva: 2021-03-21 18:07
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    A zöldhulladék kezelése komposztálással vagy begyűjtéssel történhet. Ez utóbbit 2021. március 22-től kezdi meg, és kéthetente végzi majd az NHSZ Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft.

     
     

    A többnyire száraz, szeles időnek köszönhetően az utóbbi időszakban megszaporodtak a szárazfűtüzek Heves megyében. A tűzesetek megelőzése érdekében, fontos, hogy mindig nagy körültekintéssel végezzük az égetést, legyen a közelben egy szerszám, amivel a tüzet kordában lehet tartani és néhány vödör víz, vagy a kerti slag, amivel el lehet oltani. Ha feltámad a szél, az égetést abba kell hagyni. A tüzet sosem nem szabad felügyelet nélkül hagyni!

    A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ugyanakkor felhívja a lakosság figyelmét, hogy kerti zöldhulladékot csak ott szabad elégetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi.

    Gyöngyös város közigazgatási területén - a kiépített szabadtéri tűzhelyek, un. szalonnasütő helyek rendeltetésszerű használata kivételével - az avar, továbbá kerti, növényi hulladék égetése tilos. Avar és kerti hulladék kezelése komposztálással, vagy a hulladékgazdálkodási közszolgáltató által végzett zöldhulladék begyűjtéssel történhet. Ez utóbbit 2021. március 22-től kezdi meg és kéthetente végzi majd az NHSZ Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. A háztartások még február végén kapták meg a három lebomló zsákot, amelybe gyűjthetik a zöldhulladékot, és amelyeket minden elszállítás után pótolnak.

    Mint ismert az Országgyűlés még nyáron döntött arról, hogy 2021. január elsejétől kezdődően országszerte tilos az avarégetés és a kerti hulladék égetése, a rendelkezés bevezetését azonban elhalasztották a veszélyhelyzet végéig. Így továbbra is az önkormányzatok dönthetnek arról, hogy engedélyezik-e az avar- és zöldhulladék-égetést, és ha igen, milyen feltételekkel.

    A belterületi égetés tiltása a SARS-Cov2 vírus terjedésének lassításához is jelentősen hozzájárul, hiszen több tanulmány is bebizonyította, hogy a légszennyező részecskéken megtapadnak a vírusok, és így nagyobb távolságokra is utazhatnak. Emellett a szennyezett levegő súlyosbítja a koronavírus hatását.


    Közösségi funkciók