3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A lakosság és a dolgozók felkészítését szolgálta a projekt

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.03.29. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  A dolgozók és a lakosság magasabb szintű járványügyi felkészítése volt a célja a gyöngyösi Bugát Pál kórházban megvalósuló projektnek.

   
   

  Több, mint 55 millió forint pályázati forrásból erősítette a kórházi infekciókontroll szükségességét a gyöngyösi Bugát Pál Kórház-tudatta közleményben az intézmény. Mint írják, a projekt kiemelt célja volt a kórházi szervezeti kultúra oly módon történő fejlesztése, változtatása, hogy az infekciókontrollal kapcsolatos tevékenységek, a nem kívánatos események, a fertőzések kialakulásának kivédése, hatásának csökkentése és korrigálása a mindennapi szinten beépüljön az intézmény valamennyi dolgozójának gondolkodásába, napi rutinná váljon a fertőzések megelőzésére tett intézkedések végrehajtása mind az orvosok, mind pedig a szakdolgozók körében.

  Az infekciókontroll csoport célja a betegek és az egészségügyi dolgozók fertőzések elleni védelme, az un. egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzése, a kockázati tényezők csökkentése volt. Ehhez a projekt jóvoltából információs kiadványok, belső képzések és lakossági programok is eszközül szolgáltak.

  A járványügyi szabályok keretein belül a dolgozók és a lakosság körében képzések és lakossági programok révén a legfontosabb fertőzés-megelőzéssel kapcsolatos teendőkre hívták fel a dolgozók és a kórház látogatóinak figyelmét.

  A projektnek köszönhetően a dolgozók felismerik az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések kialakulásához vezető veszélyforrásokat a tevékenységük végzése során és mindent megtesznek azok kivédésére,


  Közösségi funkciók