3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Februárig pályázhatnak szociális célú városrehabilitációra

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.12.09. vasárnap
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A konstrukció célja a városok leromlott vagy leszakadó városrészeinek pusztulását okozó folyamatainak megállítása és megfordítása.

   

  2013. február 15-ig pályázhatnak az Észak-magyarországi régió városai az Új Széchenyi Terv keretében megjelent „Szociális célú városrehabilitáció” című pályázati felhívás első célterületére. A konstrukció célja a városok leromlott vagy leszakadó városrészeinek pusztulását okozó folyamatainak megállítása és megfordítása - közölte a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

  A „Szociális célú városrehabilitáció” című pályázati felhívás két részcél megvalósítását támogatja. Az első részcél esetében a rehabilitáció célja, hogy a helyi hátrányos helyzetű lakosság életminősége és esélyei javuljanak. Ennek keretében az épített környezet minőségi fejlesztése és az adott városrészben társadalmi megújulást eredményező felzárkóztató programok megvalósítása a cél. A rehabilitációs projekteket az ipari technológiával épült, rossz státuszú lakótelepeken, illetve a vegyes lakossági összetételű, leromlott városrészeken kívánják megvalósítani. A második részcél keretében a társadalmi kirekesztettség további elmélyülésének megakadályozása és annak oldása a cél, kiemelt tekintettel a roma népesség által lakott telepeken.

  A felhívás keretében 2911 millió forint keretösszeg áll rendelkezésre az Észak-magyarországi régióban, melyből az első részcélra 2411 millió forint, a második részcélra pedig 500 millió forint összegű forrás kerül elkülönítésre.

  A kiírásra pályázatot nyújthatnak be városi jogállású települési önkormányzatok, konzorciumi partnerként pedig többek között központi költségvetési szervek, nonprofit szervezetek, társasházak, szövetkezetek, valamint kis- és középvállalkozások is. Fontos kitétel, hogy csak konzorciumi formában lehet pályázni és csak azon városok nyújthatnak be pályázatot, melyek nem rendelkeznek érvényben lévő támogatási szerződéssel a korábbi szociális városrehabilitációs pályázati felhívások kapcsán.

  A konstrukció keretében igénybe vehető támogatás összege minimum 200, maximum 400 millió forint, melyet 50-100%-os támogatás mellett lehet felhasználni. Az első részcélra a pályázatokat 2013. február 15-ig lehet benyújtani. A második részcél esetében a szabályozási környezet kidolgozása jelenleg folyamatban van, a szakmai tartalom később kerül közzétételre.

  A 2012. október 15-től pályázható „Szociális célú városrehabilitáció” című pályázatot megelőzően a 2007-ben megjelent, „Integrált szociális jellegű városrehabilitáció” című elődkonstrukcióban a régió négy városának – Sátoraljaújhely, Ózd, Gyöngyös és Kazincbarcika - öt projektje nyert összesen több mint 2 milliárd forint támogatást szociális jellegű városrehabilitáció megvalósítására. Ezek a projektek mára fizikailag megvalósultak, vagy megvalósulás közeli állapotban vannak.

  Bővebb információ a „Szociális célú városrehabilitáció” című pályázattal kapcsolatban a http://www.nfu.hu/ honlapon található.

  A konstrukcióról további tájékoztatás kérhető a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyfélszolgálatán (+36-46-504-481; emopinfo@norda.hu).


  Közösségi funkciók