3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A covid hatása lehet a kevesebb készpénzfelvétel

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.04.09. péntek
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     
    Fotó: Gyöngyösi TV

    A pandémia miatt hónapok óta egyre kevesebben vesznek fel készpénzt a banki automatákból, sokan használnak online banki megoldásokat, és sokan bankkártyával fizetnek, ha vásárolnak.

     
     

    Az elmúlt öt hónapban a dombi városrészre telepített bankautomatáknál is kevesebb volt a készpénzfelvétel, mint az a minimális forgalom, amit az üzemeltető Raiffeisen Bank meghatározott, amikor szerződést kötött az ATM telepítését kérő gyöngyösi önkormányzattal.

    Tavaly októberben a lakosok évtizedes kérése teljesült, amikor a Dombon üzembe helyezték a városrész első bankautomatáját. A pénzintézet akkor az ingyenes üzemeltetés feltételeként azt kérte, hogy havonta legalább 1500 készpénzfelvétel történjen. Az ATM-et éppen ezért a Domb egyik legforgalmasabb részén helyezték el, a közelben van élelmiszerbolt, orvosi rendelő, játszótér és óvoda is.

    A körzet önkormányzati képviselője elmondta: a bankautomata szükségességét indokolta, hogy egyre több idős, nyugdíjas él a Dombon, akiknek így már nem kell a belvárosba menniük, ha készpénzre van szükségük. Tóth Szabolcs arra kérte a Dombon élőket, hogy használják a Kócsag utca 11. szám alatt lévő pénzkiadó automatát, mert ez mindannyiuk érdeke.

    Az üzemeltetésnek továbbra is feltétele, hogy elegendően használják az automatát. A dombon több mint ötezren laknak, egy részük előnyben is részesíti az ATM-et, ám a havi 800-900 tranzakció nem elégséges a pénzkiadó ingyenes üzemeltetéséhez. Ehhez legalább havonta kétszer 750 embernek kellene használnia.

    Fontos tudni, hogy bankautomatától függetlenül a készpénzfelvétel minden esetben ugyanannyiba kerül, ha valaki az adott hónapban 150 ezer forintnál több készpénzt nem vesz fel egyszerre. Továbbá ugyanez érvényes a hónap első két készpénzfelvételére, ha az a fenti összeget nem éri el, vagy nem haladja meg.


    Közösségi funkciók