3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Április 19-én lehet újra könyvet kölcsönözni

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.04.12. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  Felújítás miatt leghamarabb április 19-től folytatódhat a csomagpontos könyvkölcsönzés a gyöngyösi könyvtárban. Addig végeznek a zenei gyűjtemény átalakításával, és egy új családi mosdó kialakításával is.

   
   

  Pályázaton nyert támogatást a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár egy új akadálymentesített családi mosdó kialakítására. Jellegéből adódóan a helyiséget a földszinten, és úgy alakítják ki, hogy kerekesszékkel is be lehessen menni. Emellett helyet kap a mosdóban egy pelenkázó is, ahol a szülők tisztába tudják tenni a kisgyermekeket.

  Farkas István, a könyvtár igazgatója elmondta: a beruházásra kétmillió forintot nyertek, melyet 500 ezer forintos önerővel egészítettek ki.

  - Ez az építkezés az oka annak, hogy az ország más könyvtáraival ellentétben Gyöngyösön egy héttel később, április 19-től kölcsönözhetnek újabb könyveket, és hozhatják vissza a korábban kikért köteteket az olvasók - tette hozzá az intézmény vezetője, aki elmondta: a szakipari munkák miatt le kellett zárni a könyvtárban több folyosórészt is, melyeken keresztül el tudták volna juttatni a könyveket az olvasókhoz.

  Mint megtudtuk, az intézményben már készülnek arra is, ha a csomagpontos kölcsönzést felválthatja a hagyományos könyvtárhasználat.

  Hamarosan elkezdődik a korábban a nyári szünetekre ütemezett nagytakarítás, valamint már a végéhez közeledik a zenei gyűjtemény átalakítása. Az igazgató elmondása szerint ez utóbbira a látogatók rá sem ismernek majd, hiszen egy teljesen új tér született a könyvtár emeletén, ahol elbontották a pultokat és a lehallgató helyeket.

  A zenei gyűjtemény nem csak új külsőt, hanem új vezetőt is kapott Szabó Dénes személyében. Az átalakítással az volt a cél, hogy egy új, fiatalos lendületet kapjon a részleg.


  Közösségi funkciók