3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Várja az óvodáskorú gyermekek jelentkezését a Szent Erzsébet Római Katolikus Óvoda

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.04.13. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Április 27-én és 28-án, 8 és 17 óra között lehet beíratni a hároméves gyermekeket a Szent Erzsébet Római Katolikus Óvodába. Az intézmény Gyöngyösön, az Országút út 1-3 szám alatt működik.

   
   

  Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, ők a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesznek részt. Arra kérjük a tisztelt szülőket, hogy az év közbeni felvételi igényeket az előfelvételes jelentkezők esetében is a fenti időpontban szíveskedjenek jelezni.

  Az a szülő vagy törvényes képviselő, aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló óvodai nevelésben való részvételre kötelezett gyermekét kellő időben az óvodába nem íratja be, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 247. § a) pontja alapján szabálysértést követ el.

  Az óvodai életet a népi és egyházi ünnepkörhöz kapcsolva szervezzük. A családokkal való szorosabb kapcsolat kialakítása érdekében nyitottá tesszük az óvodát, így a szülők aktív részvételével zajlanak ünnepeink. A családokkal közös szentmisén veszünk részt minden hónapban, valamint névadó szentünk ünnepén is. Az egyház képviselőivel, az atyákkal és a hitoktatóval nemcsak a templomban, hanem az óvodában is találkoznak a gyermekek.

  A jelentkezéshez szükséges okiratok:

  - a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító (születési anyakönyvi kivonat vagy személyi igazolvány, TAJ kártya),

  - a gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya),

  - a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa,

  - a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről készült határozat.

  A felvétel rendje:

  A felvételről a Szent Erzsébet Római Katolikus Óvoda tagintézmény-vezetője dönt, a döntésről írásban értesítik a szülőt.

  Az óvodai felvétel tárgyában hozott döntés közlésének határnapja legkésőbb a beiratkozásra kiírt utolsó határnapot követő huszonegyedik munkanap.

  A döntéssel szemben felülbírálati kérelmet lehet benyújtani a kézhezvételtől számított 15 napon belül, melyet az intézménybe kell leadni. A kérelem tekintetében a fenntartó jár el, és hoz másodfokú döntést.

  A Szent Erzsébet Római Katolikus Óvoda beiratkozási körzete az Egri Főegyházmegye területe.

  Az intézményről bővebb információ Szent Erzsébet Római Katolikus Tagóvoda weboldalán olvasható

  Köszönettel

  Tuza Zoltánné tagintézmény vezető


  Közösségi funkciók