3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Gazdijogsi - kutyatartóknak indít online képzést a Nébih

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.04.20. kedd
 
 
     

    Bezár
    Cikk küldés
     
     

    Gazdijogsi néven indít komplex edukációs programot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az ősszel induló gazdijogsi.hu online oktatási platform célja, hogy gyakorlati ismeretekkel és kellő elméleti tudással ruházza fel azokat az állattartókat, akik szeretnének kutyáikról gondoskodni.

     
     

    Így többek között a leendő kutyagazdik még mielőtt kutyát vásárolnak, vagy kutyához jutnának, előtte megfelelő információs háttérrel rendelkezzenek ahhoz, hogy egyrészt meg tudják ítélni, hogy jelen élethelyzetükben alkalmasak-e arra, hogy felelős gazdává váljanak. Illetve, ha kutyatartóvá szeretnének válni, akkor meg legyen az a szükséges ismeret, amellyel, gazda-kutya kapcsolatot harmonikussá tudják tenni. Az országos állatvédelmi főfelügyelő szerint a legfőbb cél, hogy az emberek megbízható és felelős gazdivá váljanak.

    Magyarországon körülbelül másfél millió kutyát tartanak, amely a lakosságszámra vetítve nemzetközi viszonylatban is soknak számít. A velük való együttélés folyamatos törődést és felelős gondolkodást követel.

    Dr. Pallós László elmondta: a tervek között szerepel, hogy a gazdijogsi által szerzett bizonyítvány legyen előfeltétele a kutya vásárlásnak, vagy tartásnak. Az önkéntesen vállalható, ingyenes, online képzés várhatóan szeptembertől, e-learning képzéssel indul majd - számolt be róla a Gyöngyösi TV.

    A Gazdijogsi program létrehozásában többek közt az Agrárminisztérium, az Állatorvostudományi Egyetem, a Magyar Rendőrség, kutyakiképzők, önkormányzatok és civil szervezetek is közreműködnek.


    Közösségi funkciók