3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Márciusban nyit az inkubátorház

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.12.14. péntek
 
Utoljára módosítva: 2012-12-14 15:22
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  2013 év tavaszán nyitja meg kapuit a Kolaház, amely Gyöngyös, valamint a környék közvetlen körzetében működő fiatal vállalkozók, vállalkozások számára nyújt majd szolgáltatásokat.

   

  A Kolaház vagyis a Kossuth Lajos Inkubátorház fő profilként irodákat, irattárat, prezentációs helyiséget, műhelyt, illetve igény szerint egyéb, kreatív feladatokra specializálódott helyiségeket ad bérbe.

  Elképzelhető, hogy egy helyiséget – munkaállomást - akár 3-4, különböző szakterületen tevékenykedő résztvevő is igénybe vehet. Ők kedvező kondíciójú órabérért, napi bérletért, heti-, vagy havi bérletért tudják igénybe venni a helyiségeket. Az első évben 10-12 vállalkozást szeretnének befogadni, s ezt a számot folyamatosan növelni. Erről Zsarnóczky Martin projektgazda beszélt a Kolaház átadásán.

  Varga Szabolcs, a Széchenyi Programiroda munkatársa a fiatalok vállalkozóvá válását segítő, most induló pályázati program részleteit ismertette, hangsúlyozva, hogy a kedvező lehetőséggel csak a három hónapnál nem régebb óta működő, illetve frissen induló vállalkozások élhetnek. Számukra viszont hatalmas lehetőséget rejt a kilencven százalékos támogatási aránnyal kecsegtető pályázat.

  Zsarnóczky Martin elmondta azt is: elsősorban a kisebb helyigényű vállalkozásokat preferálják (mérnöki, grafikai, stb.), a pályázónak minden esetben induló vállalkozásnak kell lennie, és legfeljebb egy évig maradhat a cég a Kolaházban, utána a saját lábára állva át kell költöznie egy másik irodaházba. Üzleti tanácsadást, mentorálást, teljes körű irodai infrastruktúrát (WIFI, nyomtató, fénymásoló, scanner, fax, projektor, vetítővászon, flipchart, stb.), költségmegtakarítást, adminisztratív és informatikai támogatást nyújt az induláshoz a Kolaház, és mindezt a piaci ártól lényegesen kedvezőbb díjért.

  Bozsik István alpolgármester az ünnepségen a helyi vállalkozások fontos szerepét hangsúlyozta, s ígéretet tett arra, hogy minden lehetséges fórumon beszámol a Kolaház kínálta kedvező lehetőségről.


  Közösségi funkciók