3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Február elejétől pályázhatók az eneregetikai támogatások

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.22. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  December közepétől elérhető, február elejétől pedig már pályázható az \"Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása\" című felhívás

   

  Már lehet pályázni azokra a legnépszerűbb energetikai kiírásokra, amelyek az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) Zöldgazdaság-fejlesztési Programjának keretében jelentek meg az utóbbi hetekben, és amelyek együttes keretösszege 69 milliárd forint - hívja fel a figyelmet hétfői közleményében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).

  Az NFÜ emlékeztet arra, hogy december közepétől elérhető, február elejétől pedig már pályázható az \"Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása\" című felhívás, amelynek célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozása.

  A konstrukció hozzájárul az épületek energia-takarékosság, -hatékonyság fokozására irányuló beruházásainak megvalósításához.

  Az \"Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva\" című kiírás kiemelt célkitűzése - összhangban a hazai és európai uniós stratégiákkal - ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését, kiemelt hangsúlyt fektetve az energiahatékonyságra és az energiatakarékosságra.

  A két felhívás keretösszege 30 milliárd forint. Az elnyerhető támogatás minimum 1 millió, maximum 500 millió forint. Ezekre a pályázatokra többek között vállalkozások, költségvetési szervek, nonprofit szervezetek jelentkezhetnek minden régióban. A projektötleteket 2013. február 5-től 2013. október 31-ig lehet benyújtani.

  Szintén decembertől elérhető a \"Távhő-szektor energetikai korszerűsítése, megújuló energiaforrások felhasználásának lehetőségével\" című konstrukció. A kiírás célja, hogy a távhőtermelés és -szolgáltatás infrastruktúrájának energetikai korszerűsítésével csökkenjen a helyi és nemzetgazdasági szintű szén-dioxid-kibocsátás - írja az NFÜ. A közlemény szerint a pályázat kerete 4 milliárd forint, az elnyerhető támogatás összege minimum 10 millió forint, maximum 1 milliárd forint lehet. A felhívásra - országszerte, minden régióban - vállalkozások pályázhatnak; erre 2013. február 5-től 2013. október 31-ig lesz lehetőségük.

  A napokban jelent meg a \"Helyi hő-, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal\" című kiírás, amelynek kiemelt célkitűzése ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító új rendszerek elterjedését, és támogatni az épületek energia-felhasználásához és/vagy gazdasági-termelési technológiákhoz kapcsolódó napkollektoros rendszerek, napelemes rendszerek, illetve szilárd biomassza kazánok kiépítését.

  Erre a komponensre összesen 7 milliárd forint áll rendelkezésre. A felhívás keretében azok a pályázatok nyújthatók be, amelyekben a támogatási igény minimum 1 millió forint, maximum összege pedig 50 millió forint. A kiírásra például vállalkozások, költségvetési szervek, nonprofit szervezetek pályázhatnak, legkorábban 2013. február 18-tól.

  Szintén pár napja érhető el a \"Helyi hő- és hűtésigény kielégítése megújuló energiaforrásokkal\" című felhívás, amelynél az utóbbihoz hasonló, már meglévő rendszerek energiaforrás-váltására, többletigény kielégítésére, termelési folyamatokhoz kapcsolódó fejlesztésekre egyaránt lehetőség van, 11,5 milliárd forint keretösszegig. Az elnyerhető támogatás minimum 50 millió forint, maximum 1 milliárd forint lehet. Projektötletek benyújtására 2013. február 18-tól van lehetőség.

  A \"Megújuló energia alapú villamos energia, kapcsolt hő- és villamos energia, valamint biometán termelés\" elnevezésű kiírás keretében is hasonló célokra igényelhető támogatás, azonban itt a nagyobb támogatási igényű pályázatokat várja az NFÜ. A felhívás keretösszege 16,5 milliárd forint, projektötleteket 2013. február 18-tól lehet benyújtani.


  Közösségi funkciók