3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Átvette kinevezését a Károly Róbert Főiskola rektora

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.22. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Helgertné dr. Szabó Ilona rektori kinevezését Balog Zoltán minisztertől vette át.

   

  Rektori megbízásokról és egyetemi tanári kinevezésekről szóló okiratokat adott át kedden Budapesten Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Maruzsa Zoltán felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár. A rektorok kinevezését a miniszterelnök, az egyetemi tanárokét a köztársasági elnök írta alá.

   
  Balog Zoltán (b3) miniszter adta át a rektori kinevezést Helgertné dr. Szabó Ilonának (b4), a Károly Róbert Főiskola rektorának
  Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt

  Az eseményen vette át rektori kinevezését Helgertné dr. Szabó Ilona, a Károly Róbert Főiskola új rektora.

   

  Balog Zoltán az ünnepségen úgy fogalmazott: \"van annak valamiféle szimbolikus jelentősége, hogy éppen a magyar kultúra napján adjuk át ezeket a kinevezéseket, hiszen a tudomány és a kultúra egymástól elválaszthatatlanok, ha a tudományban nincs kultúra, akkor az szakbarbárság, ha pedig a kultúrában nincs tudomány, akkor az dilettantizmus\".

  Balog Zoltán beszédében szövetséget ajánlott a rektoroknak és az egyetemi tanároknak a felsőoktatás átalakítása terén, amely \"még inkább konszenzust teremt a hallgatói érdekek, az egyetemnek a saját színvonalemelése\" és Magyarország szükségletei között. Hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy közös szövetséget kössenek a hallgatók, az oktatók és a kormányzati oktatáspolitika.

  A rendezvényen egyébként két rektori megbízási és tíz egyetemi tanári kinevezési okiratot adtak át, további nyolc egyetemi tanári kinevezést későbbi időpontokban vesznek át.


  Közösségi funkciók