3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A legjobbnál jobb bónusz-fokozat miatt lépett a PSZÁF

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.22. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Hat biztosítóval vonatta vissza kgfb-tarifáját a PSZÁF.

   

  A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) határozata alapján hat biztosító január 18-tól nem fogadhat be - a meghirdetett tarifája alapján - kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) ajánlatot - az információ a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) honlapján jelent meg.

  Az MTI piaci forrásból úgy értesült, hogy a tíznél több bónusz osztály alkalmazását kifogásolta a PSZÁF az Allianz, a Generali-Providencia, a K&H, a Magyar Posta és a Wáberer Hungária Biztosítónál, valamint a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesületnél.

  Az érintett biztosítók az évközi változtatás 2013 elejétől érvényes lehetőségével élve már módosították a január első napján hatályos kgfb-tarifájukat. Akik a legutóbbi kampányban meghirdetett tarifánál maradtak, és használták a B (bónusz) 10 fokozaton túl a B+ illetve a B++ besorolásokat is, azokat most nem érintik a felügyeleti határozatok.

  A MABISZ honlapján szerepelnek a PSZÁF határozatok számai, a határozatok azonban eddig nem kerültek fel a felügyelet honlapjára.

  A PSZÁF illetékese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a határozatokat csak a hivatalos közzététel után kommentálják.

  A MABISZ a hír kapcsán az MTI-vel közölte, hogy a PSZÁF tájékoztatása szerint a tarifa visszavonása azt jelenti, hogy az érintett biztosítók továbbra is a korábbi, a 2012 végi kampányban meghirdetett tarifa alapján fogadhatják be az ajánlatokat. Piaci források arra mutattak rá, hogy ezzel már egy meghaladott tarifát tesz újra hatályossá a felügyelet, amely nem biztos, hogy jogszerű.

  Ugyancsak piaci forrásokból úgy értesült az MTI, hogy további 4 biztosítót marasztalt el a PSZÁF azért, mert tíznél több bónusz fokozatot alkalmaztak a tarifájukban. Ezek: az Aegon, az Astra, az Union és a Groupama biztosító.


  Közösségi funkciók