3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


Kockázatelemzés: a NAV szigorúan ellenőriz

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.23. szerda
 
Utoljára módosítva: 2013-01-23 15:32
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A NAV a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a kockázatelemzésen alapuló célzott operatív ellenőrzésekre, az adócsalások felderítése és háttérbe szorítása céljából.

   

  A NAV operatív revizorainak egyik legfontosabb feladata a helyszínen végzett vizsgálatokkal az adóhatósági jelenlét biztosítása. Ezek során tárják fel többek között a bejelentés nélkül adóköteles tevékenységet végzőket, a be nem jelentett foglalkoztatottak munkavégzését, a nyugtaadási kötelezettség elmulasztását - emlékeztetett közleményébe a NAV Heves Megyei Adóigazgatósága.

  Mint írják, nagy hangsúlyt kapnak azok a vizsgálatok, amelyek egyedi kockázatelemzés alapján célzottan, konkrét adózókra, konkrét ellenőrzési cselekményekre vonatkoznak. Ennek keretében a revizorok adatgyűjtést végeznek a székhelyre, telephelyre, az alkalmazott árrésre, haszonkulcsra, értékesítési árakra, üzleti partnerekre vonatkozóan; a készleteket felleltározzák, és vizsgálják a termék-előállítás folyamatát is. Az összegzett információk a későbbiekben elrendelt utólagos ellenőrzések alapjául szolgálnak.

  Azoknál a magánszemélyeknél, akiknél bejelentés nélkül végzett tevékenységet állapítottak meg, a be nem vallott adóköteles bevétel összegét, illetve a be nem fizetett közterheket egyéves működést vélelmezve számszerűsíti az adóhatóság.

  A célzott operatív ellenőrzések adatai alapján indított vizsgálatok sok esetben bevétel eltitkolást tárnak fel, melyek legjellemzőbb okai, hogy a revizorok által felleltározott készlet alacsonyabb értékű, mint amennyit az adózó kimutat, illetve az árrés, haszonkulcs magasabb, mint amennyit adózó bevallásában szerepeltet - áll a NAV Heves Megyei Adóigazgatóságának közleményében.


  Közösségi funkciók