3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A szakrendelőket is vinné az állam

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.24. csütörtök
 
 
  Szerző: MTI
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Zajlanak az előkészületek az önkormányzati járóbeteg-szakellátás állami átvételére. Az önkormányzatoknak már csak bő három hetük van arra, hogy eldöntsék, május elseje után is vállalják-e a járóbeteg-szakellátás működtetését.

   

  Az egészségügyi államtitkárság a kormány honlapján felidézte, hogy az önkormányzati járóbeteg-szakellátási kötelezettség átadását előkészítő törvény módosítása 2012. december 28-án lépett hatályba. Az érintett helyi önkormányzatoknak – döntésük szerint – fel kell készülniük járóbeteg-szakellátási kötelezettségük átadására.

  Február 15-ig kell nyilatkozniuk arról, hogy e feladatok ellátását továbbra is folytatni kívánják-e. Ahol ezt az érintett önkormányzat a továbbiakban nem vállalja, a feladatot 2013 májusától már állami irányítás mellett látják el az intézmények.

  A követendő eljárásrendről az egészségügyi államtitkárság részletes tájékoztatót készített a települési önkormányzatok számára. A kormány honlapján is megtalálható - Szócska Miklós egészségügyi államtitkár által aláírt - tájékoztató \"a járóbeteg-szakellátás folyamatos és zavartalan biztosítása érdekében\" az érintett helyi önkormányzatok közreműködését kéri a járóbeteg-szakellátás állami átvételének előkészítésében.

  A múlt év elején a megyei önkormányzatok és a főváros fenntartásában álló intézmények, majd május elsejével az összes fekvőbeteg-ellátó intézmény állami fenntartásba került. Az egészségügyi ágazatvezetés korábban azt tervezte, hogy a járóbeteg-szakellátó intézményeket 2013. január elsejével vennék át. Tavaly decemberben a parlament egészségügyi bizottsága a legutóbbi egészségügyi salátatörvényhez benyújtott módosító indítványában a szakrendelők május elsejei átvételének előkészítő szabályozására tett javaslatot.


  Közösségi funkciók