3 °C

 
 
14/2021.(IV.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. április 16-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

Bővebben


A gyámügyek már a járásokhoz tartoznak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.01.24. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A kormányhivatal képzést indított a gyámügyi szakembereknek.

   

  Idén január elseje előtt szociális feladatokat végeztek a települési önkormányzatok jegyzői, továbbá a jegyzők mellett gyámhatósági feladatkört láttak el a városi önkormányzatok polgármesteri hivatalaiban működő városi gyámhivatalok.

  2013. január 1-től a járási hivatalok létrejöttével a feladatmegosztás megváltozott, a szociális hatósági ügycsoportokból az időskorúak járadékával, az alanyi és normatív közgyógyellátással és az ápolási díjakkal kapcsolatos ügyintézés a járási hivatal hatáskörébe került - közölte a Heves Megyei Kormányhivatal.

  A járási hivatalokon belül önálló, új szakigazgatási szervként létrejöttek a járási gyámhivatalok, amelyek teljes egészében átvették a volt városi gyámhivatalok feladatkörét, és a jegyzőktől a gyámhatósági feladatok nagy részét.

  A gyöngyösi gyámhivatal immár a Kossuth út 1. szám alatt érhető el.

  A kormányhivatal tájékoztatása szerint a jegyzőktől átkerülő ügyekben az ügyfelek tájékoztatást kaptak arról, hogy a járási hivatalon belül hová fordulhatnak információért, segítségért és kérelmük, beadványaik elbírálása hogyan történik majd meg.

  - Minden járási hivatalban kialakultak a munkavégzés feltételei és meghatároztuk, hogy a hivatal dolgozói közül kik foglalkoznak szociális ügyekkel, illetve kik dolgoznak a járási gyámhivatalban. Az önkormányzatoktól átkerült emberek korábban részben hasonló, részben teljesen eltérő munkakörben tevékenykedtek, így meg kell ismerniük az új feladatkörükhöz rendelt jogszabályokat, a joggyakorlatot. Emellett fontos ágazati jogszabály-változások is történtek a közelmúltban, ezért szükségesnek tartottuk, hogy átfogó képzés keretében biztosítsunk lehetőséget minden szociális és gyámügyi munkakörben dolgozó kollégának tudása bővítésére - tudatta Burián Orsolya, a kormánymegbízotti kabinet kommunikációs munkatársa.

  Az ingyenes képzések január 24-től január 31-ig zajlanak a kormányhivatalban a szociális és gyámhivatal munkatársainak közreműködésével - tette hozzá.


  Közösségi funkciók